Η κόλαση των σκουπιδιών παραμένει ολοζώντανη στην Πελοπόννησο, παρά την εσπευσμένη απόφαση του Δήμου Τρίπολης πριν από έναν περίπου μήνα να αναθέσει σε ιδιώτη τη μεταφορά 3.000 τόνων σκουπιδιών αντί 101.000 ευρώ.

Ο σχεδιασμός της επιχskoupidia-pantou-skoupidia-01είρησης πάσχει σοβαρά αφού η δουλειά ανατέθηκε σε εταιρεία που διαθέτει ανοιχτά φορτηγά για μεταφορά μπάζων και όχι απορριμματοφόρα, ενώ υπάρχουν ψίθυροι για στενές σχέσεις μεταξύ εργολήπτη και περιφέρειας.

Παράλληλα άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσει να υλοποιείται ο περιφερειακός σχεδιασμός (σε σχέδια της εταιρείας ΤΕΡΝΑ) για τρεις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, έργο-πρότυπο σύμφωνα με τον κ. Τατούλη για όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Ε.Ε. απειλεί με επιβολή προστίμων για την συνέχιση της λειτουργίας χωματερών (ΧΑΔΑ) ίσως και μέσα στον Δεκέμβρη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας την επομένη μιας πολύ σημαντικής συνάντησης στο ΥΠΕΚΑ με όλους τους δημάρχους Μεσσηνίας και Κορινθίας τόνισε ότι τα πρόστιμα που επέρχονται για τους σκουπιδότοπους θα πρέπει να τα πληρώσουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ή το Κράτος και όχι οι δήμοι.

Η γενική γραμματέας τουΥΠΕΚΑ (Μεσσήνια) Νάντια Γιαννακοπούλου από τη μεριά της ξεκαθάρισε στους δημάρχους ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα μόνοι τους ή με μεταξύ τους συμπράξεις για να προωθήσουν σύγχρονες λύσεις

Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι η δημιουργία αυτόνομων μονάδων ΚΔΑΥ και κομποστοποίησης από 2-3 όμορους δήμους είναι η λύση.

 Η ΤΕΡΝΑ με τον Τατούλη περιφερειάρχη χέρι – χέρι προωθούν τα… εργοστάσια σκουπιδιών. Η κουτάλα είναι μεγάλη, αλλά η ζωή των κατοίκων μικρή.