Εκδηλωσεις Νερό Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Η Κερκίνη θέλει εφαρμογές και όχι εξορμήσεις

i-kerkini-thelei-efarmoges-kai-oxi-exormiseis-01

Την Κυριακή 23-11-14, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία διοργανώνει ημερήσια εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στη λίμνη Κερκίνη, έναν διεθνούς σημασίας υγρότοπο, προσκαλώντας τα μέλη υποστηρικτές αλλά και όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα πουλιά αλλά και τους βιότοπους της χώρας.

Η περιήγηση θα έχει πέρα από ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού θα γίνει παρατήρηση πουλιών σε επιλεγμένες θέσεις γύρω από την λίμνη με την συνοδεία έμπειρων παρατηρητών-μελών της  Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών στο Ανατολικό Ανάχωμα της λίμνης (Μεγαλοχώρι), στον Λιθότοπο και στο Μανδράκι και αναμένεται να παρατηρηθούν πολλά είδη υδρόβιων πουλιών όπως: αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα, χουλιαρομύτες, αβοκέτες, καλημάνες, στικταετοί, θαλασσαετοί, κύκνοι, σχεδόν όλα τα είδη παπιών, αλλά και νανόχηνες που κατέχουν εξέχουσα θέση στα είδη που διαχειμάζουν την λίμνη.

Ευτυχώς που τα πουλιά, πετούν. Δυστυχώς όμως τα ψάρια δεν το ξέρουν αυτό και πεθαίνουν εξαιτίας της ρύπανσης στη λίμνη. Γι’ αυτό μαζί με την παρατήρηση των … πουλιών, καλό θα είναι να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε μια λίμνη χωρίς φυτοφάρμακα, λιπάσματα και κάθε είδους τοξικά απόβλητα. Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. πριν πέντε χρόνια σε μελέτη που έκανε διαπίστωσε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς συνεχίζεται.

Καημένα ψαράκια … πεθαίνετε αδιαμαρτύρητα.