Αστικα Αποβλητα Επικινδυνα Αποβλητα Καταγγελίες - αποβλητα καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

to-ekanan-chomateri-01

Χωματερή θυμίζει τμήμα του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, καθώς όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Μανόλης Λαμτζίδης, στερεά απορρίμματα όπως παλιά έπιπλα, μπάζα και κλαδιά έχουν εναποτεθεί με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει εγκαταληφθεί και να αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Επιπροσθέτως, στο χώρο λειτουργεί παράνομο κυνοκομείο, τα διατηρητέα κτίρια ρημάζουν ακόμα και δενδρύλλια ινδικής κάνναβης έχουν καλλιεργηθεί. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς δηλώνει πάντως από την μεριά του ότι τα απορρίμματα εναποτέθηκαν εκεί προσωρινά και ότι ο Δήμος διεκδικεί το πρώην Στρατόπεδο για την μετατροπή του σε έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.

Ουδέν το μονιμότερο του προσωρινού. Άραγε πόσα χρόνια Αντιδήμαρχε αυτός ο σκουπιδότοπος που σίγουρα αποτελεί εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος; Το ΠΑΚΟΕ με την 35χρονη εμπειρία του έχει αποκτήσει τεράστια γνώση στις ανεξέλεγκτες αποθέσεις σκουπιδιών από τους ασυνείδητους, είτε ιδιώτες λέγονται, είτε εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.