Αστικα Αποβλητα Βιομηχανικα Αποβλητα -στερεα Επικινδυνα Αποβλητα Καταγγελίες - αποβλητα καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ- ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΠΟΘΕΣΗ

limatolaspi-eisaggeleas-gia-tin-anexelegkti-apothesi-01Έρευνα για παράνομη απόθεση λυματολάσπης σε αγροτική περιοχή στην Νεοχωρουδά από φορτηγά τα οποία μεταφέρουν απόβλητα, διενεργεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Αφορμή  στάθηκε η ανάρτηση στο zoogla.gr στις 6-11-2014 για ένα ιδιωτικό φορτηγό που άφησε τόνους λυματολάσπης σε χωράφι της περιοχής. Μετά την ανάρτηση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε στον Εισαγγελέα Λάμπρο Τσόγκα τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Αμέσως κινήθηκε η ΕΥΑΘ και το κλιμάκιο των επιστημόνων έσπευσε επιτόπου στο χωράφι ανέλυσε τα απόβλητα και διαπίστωσε πως δεν πρόκειται για λυματολάσπη αλλά για απόβλητα που προέρχονται από πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Η  zoogla.gr σχεδόν πάντοτε πρωτοπορεί στην καταγγελία τέτοιων θεμάτων που αγγίζουν τη δημόσια υγεία. Το θέμα αυτό όμως πριν από ένα χρόνο το είχαμε καταγγείλει στην  Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αλλά δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτα.