Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την χρήση των κινητών, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά βλαβερό για την υγεία. Το 2011 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσίασε την εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο, σύμφωνα με την οποία η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο. Ο καθηγητής Βιοχημείας του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Γεωργίου, λέει στην «Καθημερινή» πως, η χρήση κινητών μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επιβαρυντική στα παιδιά, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ το κρανίο τους είναι μικρότερο και αποτελούμενο από πιο λεπτά οστά με αποτέλεσμα η ακτινοβολία να διαπερνά τον εγκέφαλο των παιδιών περισσότερο.
Η Αμερικάνικη Εταιρία Παιδιατρικής έχει συστήσει μείωση των ορίων εκπομπής συσκευών και κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ Γάλλοι ερευνητές δημοσίευσαν έρευνα, σύμφωνα με την οποία η βαριά χρήση κινητού (πάνω από μισή ώρα την ημέρα) αυξάνει τρεις φορές τον κίνδυνο για εκδήλωση του καρκίνου του εγκεφάλου. Ο καθηγητής Λόουρι Τσάλις τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει χρήση κινητού σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε. ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ “ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ”, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΥ ΘΕΟΥ.