Ατμοσφαιρική Ρύπανση Περιβαλλον

ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου0 νέος δήμαρχος Πόρου Γ. Δημητριάδης με επιστολή του στην Περιφέρεια περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές του βιολογικού καθαρισμού Πόρου-Γαλατά και την έλλειψη μελέτης, αναφέροντας ότι δεν έχει κοινοποιηθεί μελέτη αντιμετώπισης των προβλημάτων παρά τη συμφωνία του τότε αντιπεριφερειάρχη και του τότε τοπικού συμβούλου.

Απαντώντας ο τότε αντιπεριφερειάρχης Δ. Κατσικάρης ανέφερε ότι η μελέτη αυτή είναι έτοιμη και στη διάθεση του Δήμου Πόρου, όπως γνωρίζουν από το καλοκαίρι όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, νυν και τέως. Υποστήριξε ωστόσο ότι θεώρησε «σκόπιμο και δεοντολογικό» να μην τη στείλει στον Δήμο Πόρου, λίγες μέρες πριν την εκπνοή της θητείας. Για λόγους δημοκρατικής νομιμότητας και ηθικής τάξεως, θα έπρεπε να εξεταστεί από τις νέες αρχές που προήλθαν από νωπή λαϊκή εντολή σημείωσε.
Μελέτη αποκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού Πόρου δεν υπάρχει υπογεγραμμένη, σχολίασε ο Π. Χατζηπέρος. Οι παθογένειες των δημόσιων έργων θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν για τη νέα Περιφερειακή Αρχή, τόνισε, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει εμπεριστατωμένη διερεύνηση, μαζί με τον δήμο, των προβλημάτων και μελέτες πλήρεις, που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν όλες τις αρνητικές παραμέτρους, ώστε να αποφευχθούν υπερτιμολογήσεις και καθυστερήσεις.
Ο Δ. Κατσικάρης απάντησε ότι η μελέτη είναι έτοιμη από τον Αύγουστο και μπορεί άμεσα να τεθεί στη διάθεση του Δήμου Πόρου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως ήταν δική του επιλογή να μείνει στο «συρτάρι» των υπηρεσιών, καθώς θα δέσμευε τις νεοεκλεγμένες διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Πόρου.

 

Ο Πόρος που το ΠΑΚΟΕ έχει επανειλημμένα με τις έρευνες του ασχοληθεί, αποτελεί δείγμα κυβερνητικής αναλγησίας και αδιαφορίας της κρατικής μηχανής. Καλά κάνετε κύριε Κατσικάρη και πήρατε την μελέτη σπίτι σας. Ελέγχεστε από κανένα για αυτό; Πόσους εισαγγελείς πρέπει να έχουμε για να βάζουμε μερικούς, μέσα βαθιά… στα σκατά και όχι στον κορυδαλλό;