χωματερέςΉρθε στην επιφάνεια η απίστευτη καταγγελία των συνδικαλιστών αστυνομικών της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτήν την καταγγελία, αναφέρουν ότι εδώ και δυο χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. παρέχει 24ωρη καθημερινή φύλαξη στο χώρο ΣΜΑ Ευκαρπίας.  Ο νόμος ορίζει την καταβολή αντίτιμου στην ΕΛ.ΑΣ.  όταν ο ιδιώτης απασχολεί αστυνομικούς ή περιπολικά για παροχή υπηρεσιών φύλαξης, ποσό το οποίο ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά ώρα για κάθε αστυνομικό και 50 ευρώ ανά ώρα για κάθε περιπολικό. Δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραβίαζε τον Ν.3938/2011 και συνολικά έχανε 10.560 ευρώ τη μέρα για να παρέχει δωρεάν φύλαξη στον εθνικό εργολάβο.

Σε περίοδο κρίσης ξοδεύονται αλόγιστα χρήματα στην κατασκευή  και τη φύλαξη του ΣΜΑ. Είναι ένα έργο παρωδία που ισοπεδώνει την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, έχοντας μόνο σκοπό να συμπιέζει τα απορρίμματα και να τα προετοιμάζει για ταφή ή για καύση.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει αυτή τη στιγμή, λόγο έλλειψης κονδυλίων. Και που θα βρεθούν; Αξίζει να σημειωθεί ότι θα έπρεπε να γίνει ένας ΣΜΑ το πολύ 3.000.000 ευρώ ή μικρότερος ανά δήμο, αντίθετα υπερτριπλασίασαν το κόστος. Τα κόμματα της κυβέρνησης αδιαφορούν αρκεί να γίνει το έργο.

Η λύση είναι να γίνει ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός και να μπει μπροστά η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων σε κάθε δήμο για να αποφέρει οφέλη, έσοδα και θέσεις εργασίας. Οι εμπλεκόμενοι φορείς πολίτες, σύλλογοι και πολιτικοί από κοινού να συζητήσουν το καλύτερο που πρέπει να γίνει.

 

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τη ‘’δήθεν’’ ασφάλεια στο σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας, την στιγμή που την ευθύνη την έχει ο εργολάβος. Το ΠΑΚΟΕ έχει καταγγείλει την τακτική αυτή, ο πολίτης να πληρώνει… αμαρτίες των εργολάβων.