καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Περιβαλλον

ΤΑΤΟΥΛΗΣ… Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

rypansi sel 11Επικίνδυνες καταστάσεις λειτουργίας της Ξερόλακκας, όπως είναι η εναπόθεση νοσοκομειακών αποβλήτων και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό καταγράφονται στο υπόμνημα που έχει παραδώσει το Σωματείο Οδηγών χειριστών του Δήμου Πατρών.

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι στους εργαζόμενους οφείλονται είδη ατομικής προστασίας και αδίκως τους αποδίδονται ευθύνες. Η διοίκηση του συνδικαλιστικού φορέα σημειώνει ότι δεν τηρείται καρτέλα εμβολιασμού του προσωπικού ενώ το ιατρείο σταμάτησε να λειτουργεί. Ελλείψεις σε πυροσβεστήρες και φάρμακα καταγράφονται, ενώ εξαιρετικά σοβαρές είναι οι παρατηρήσεις που αφορούν τα νοσοκομειακά απόβλητα. Το Σωματείο εισηγείται την αγορά κάδων για να τοποθετούνται ξεχωριστά αυτά τα απόβλητα.

Οι ελλείψεις στα ΧΥΤΑ δεν σταματούν στην υγιεινή και την ασφάλεια αλλά και στην έλλειψη προσωπικού. Με την εφαρμογή του ‘’Καλλικράτη’’ εντάχτηκαν στην Πάτρα πρώην δήμοι που δεν διέθεταν μηχανολογικό εξοπλισμό. Ο συνδικαλιστικός φορέας επισημαίνει ότι λείπουν 15 άτομα από την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τα ασφαλτικά έργα.

Το Σωματείο ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι τα οχήματα της υπηρεσίας δεν είναι ασφαλισμένα σωστά και δεν έχουν νομική προστασία ώστε να καλύπτονται οι εργαζόμενοι. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρότειναν την αγορά τριών μικρών απορριμματοφόρων  μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που θα τους επιτρέπει να κινηθούν σε στενούς δρόμους της πόλης.

 

Ο περιφερειάρχης Τατούλης ΄΄αυτοκράτορας’’  αγνοεί τις καταγγελίες που έρχονται καθημερινά για τα προβλήματα των σκουπιδιών.

Έτσι είμαστε όμηροι της κακοδιαχείρισης του περιφερειάρχη. Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει αυτήν την αποπροσανατολιστική τακτική του ‘’αυτοκράτορα Τατούλη’’.