Καταγγελίες-νερο Οικολογία Περιβαλλον

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ… ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ

αχελώοςΣύμφωνα με πληροφορίες και από δειγματοληπτικό έλεγχο της ΔΕΥΑΜΒ δεν προκύπτει  μόλυνση από βαρέα μέταλλα στην Μπουρμπουλήθρα στο Βόλο.

Από ενημέρωση που είχε η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Υγείας κ. Χρ. Κολημήτρα από τους επόπτες που έλαβαν δείγματα νερού και των νεκρών ψαριών , προκύπτει ότι πρόκειται για κέφαλους, οι οποίοι ζουν στο αλμυρό νερό και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο γλυκό νερό.

Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, προκύπτει ότι τα ψάρια ήταν σε σήψη και δεν πέθαναν στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, αλλά απλά κατέληξαν εκεί από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με την κυρία Προϊσταμένη, τα ψάρια πιθανότατα πετάχτηκαν από αλιευτικό σκάφος και τα θαλάσσια ρεύματα τα ξέβρασαν στον Ξηριά. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από το εργαστήριο, ώστε να πουνε με βεβαιότητα τι ακριβώς έχει συμβεί.

Εάν φυσικά δούλευε σωστά ο βιολογικός καθαρισμός, ίσως πιστεύαμε την εκδοχή της επιχείρησης του Δήμου που είναι και υπεύθυνη της ρύπανσης που προκαλείται από τις δραστηριότητες της. Επειδή όμως το ΠΑΚΟΕ παλιότερα (τρία χρόνια πριν) είχε κάνει αναλύσεις και είχε αποδείξει της ευθύνες της ΔΕΥΑΜΒ Βόλου. Το έγκλημα έγινε αλλά… ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα.