αρχείο λήψης (1)Ύστερα από έρευνα της ασφάλειας Κοζάνης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 47 χρόνου υπαλλήλου δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κοζάνη, που κατηγορείται πως πήρε 1.000 μέτρα καλωδίου χαλκού που ήταν αποθηκευμένα, αξίας 20.000 ευρώ, για να τα πουλήσει στην μαύρη αγορά.
Ο δημοτικός υπάλληλος, έκτος του χαλκού για τον οποίο κατηγορείται, είχε στο σπίτι του ένα όπλο Καλάσνικοφ, τρία κυνηγητικά, έξι πιστόλια αερίου, δυο σπαθιά και δώδεκα βέλη. Ακόμη στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 κομμάτια χαλκού συνολικού μήκους 64 μέτρων, τα οποία ήταν έτοιμος να διοχετεύσει στη μαύρη αγορά.
Η υπόθεση του 47 χρόνου απασχολεί έντονα τις διωκτικές αρχές της Κοζάνης, καθώς τελευταία έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών χαλκού στην περιοχή, ειδικά από βιομηχανίες και από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται ενώ κατηγορεί και έναν 50 χρόνο, τον οποίο υπέδειξε ο υπάλληλος ως προμηθευτή του Καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας εξετάζουν που κατάληγα ν οι ποσότητες χαλκού.

Ο χαλκός είναι πολύτιμος όπως φαίνεται για μερικούς που θέλουν να κάνουν ‘’αρπαχτές’’. Έτσι και ο Δημοτικός υπάλληλος έκλεβε τον χαλκό από την ΔΕΗ στην Κοζάνη και τον μοσχοπουλούσε. Έλεγχος κανείς; Είμαστε η χώρα της αρπαχτής και ανεξέλεγκτης κλοπής.