αγρότες4

 

 

  1. Δεν έχουμε άλλο πλανήτη

 

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες, διαδήλωσαν την Κυριακή 21-9-2014 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης για «Δουλειές, Δικαιοσύνη, Καθαρή Ενέργεια» ,  «Δεν υπάρχει Πλανήτης Β» και «Τα Δάση δεν είναι για πούλημα». Ήταν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έγιναν ποτέ κατά της κλιματικής αλλαγής σε 160 πόλεις, με αίτημα την άμεση δράση εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα που έγινε στις 23-9 στην Νέα Υόρκη με συμμετοχή 120 παγκόσμιων ηγετών και αρκετών επικεφαλής της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών. Η σύνοδος συνεκλήθη από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν.

 

Συμμετείχαν στην διαδήλωση – πορεία 3 χιλιομέτρων ο Γ.Γ. του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν,             η γραμματέας του ΟΗΕ για το Κλίμα Κριστιάνα Φιγκέρες και ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπίλ ντε Μπλάζιο. Ο Δήμαρχος, πριν την Σύνοδο Κορυφής, ανακοίνωσε ότι η Νέα Υόρκη θα αναθεωρήσει τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης όλων των δημόσιων κτιρίων και θα πιέσει ώστε οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτιρίων να προχωρήσουν σε ανάλογες προσαρμογές.

 

Οι διαδηλώσεις με ανάλογο περιεχόμενο έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της γης, όπως το Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί, το Ρίο ντε Ζανέϊρο κ.α. με κύριο αίτημα την ανάληψη άμεσης δράσης εναντίον της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβανομένου και του τερματισμού της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

 

 

Ο Ομπάμα ένθερμος υποστηρικτής ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αλλά ένθερμος υποστηρικτής των παραγωγών spraycfc (σπρέϊ σιεφσι), στα λόγια τα πήγε πολύ καλά, αλλά ποιές πρωτοβουλίες θα αναλάβει για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών που κάθε χρόνο στοιχίζουν στις ΗΠΑ 212 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν είπε κουβέντα.

Το ΠΑΚΟΕ χρόνια τώρα μιλά για τις οδυνηρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στον τόπο μας,  αλλά οι πηγές ανεξέλεγκτης ρύπανσης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται συνεχώς.