Αστικα Αποβλητα Βιομηχανικα Αποβλητα -στερεα Επικινδυνα Αποβλητα Θαλασσια Ρυπανση Ιατρικά Αποβλητα Καταγγελίες - αποβλητα καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Νομοθεσια - αποβλητα Οικολογία Οτα Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα Τεχνολογια -αποβλητα Χωρίς κατηγορία

Βρωμιά και δυσοσμία καταλήγει στη θάλασσα

 

 

 

blue_flag_rgb

 

 

 Βρωμιά και δυσοσμία καταλήγει στη θάλασσα

 

Πολλές οι καταγγελίες στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για τις συνθήκες διαχείρισης των υγρών αποβλήτων στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Αναφέρονται κακοσμίες και ρύπανση των αποδεκτών.

 

Κατά την περίοδο της ελαιοκομικής, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για την διαχείριση των αποβλήτων τα οποία καταλήγουν στα ρέματα, από κει στα ποτάμια και στη συνέχεια στη θάλασσα. Με την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου καταγγέλλεται ότι τα ποτάμια κατεβάζουν ένα μαύρο ζουμί και έντονα προβλήματα οσμών.

 

 

 

O Δ/ντης των επιθεωρητών περιβάλλοντος Κος Μέρκος επισημαίνει την πλήρη ανεπάρκεια της κρατικής και αυτοδιοικητικής μηχανής για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Στην Ιταλία και Ισπανία το πρόβλημα λύθηκε. Εδώ ακόμη στις μελέτες.

Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει την αδιαφορία της εξουσίας για την …κατάντια αυτή.