καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Οτα Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Χωρίς κατηγορία

Tο επάγγελμα του συνεταιριστή είναι χρυσοφόρο

 

 

100_1150

 

 

 

  Το επάγγελμα του συνεταιριστή είναι χρυσοφόρο

 

Από το 1949 που ιδρύθηκε από συνταξιούχους βουλευτές της επαρχίας ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός «Πολιτεία» λειτουργεί με τεράστια κέρδη για τους συνεταιριστές αφού πουλάει ακόμα και το νερό στους κατοίκους.

 

Το 1954 εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλεως του Δήμου Κηφισιάς, ενώ είχαν ήδη ρυμοτομήσει την εκ 700 στρεμμάτων περιοχή στους πρόποδες της Πεντέλης στα όρια της Κηφισιάς, είχαν ανοίξει δρόμους, χωρίσει τα οικόπεδα, ορίσει κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, σχολείο, αγορά, κλπ.). Άρχισαν να πωλούν τα οικόπεδα στους «συνεταιριστές» που ξεπέρασαν τους 500.

 

Παρόλο που ο νόμος προβλέπει ότι «μετά την έγκριση των σχεδίων οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι ανήκουν κατά κυριότητα στο Δήμο Κηφισιάς» ,  οι βουλευτές αρνούνται να τον εφαρμόσουν και μετέτρεψαν τα κοινόχρηστα κτίρια σε πολυτελή κέντρα διασκέδασης που νοικιάζουν με άγνωστες διαδικασίες και άγνωστα ενοίκια, που  κανείς δεν ξέρει ποιοί καρπούνται.

 

Τα καταστήματα της Πολιτείας είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα και σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς του Διευθυντή Πολεοδομίας Κηφισιάς κ. Ηλία Σπυρόπουλου, ο Δήμος έχει απώλεια εσόδων το λιγότερο 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

 

Εδώ και πολλά χρόνια μόνον ένας η δύο βουλευτές ζουν στην Πολιτεία, κανείς δεν είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και κανείς δεν γνωρίζει την δράση και τα πεπραγμένα του.

 

Οι επαγγελματίες Συνεταιριστές εδώ και 60 χρόνια διαχειρίζονται τεράστια ποσά, διότι αγόρασαν και πωλούν οικόπεδα και στο Σκορπονέρι Βοιωτίας (7.500 στρέμματα) και στο Κορωπί.

 

Και ενώ όλοι οι Συνεταιρισμοί μόλις ενταχθούν στο Σχέδιο Πόλης διαλύονται, η «Πολιτεία» λειτουργεί κανονικά με γραφεία στο κέντρο της Αθήνας και πριν από μερικά χρόνια προσπάθησαν να δημιουργήσουν αυτόνομο Δήμο Πολιτείας αποσπώντας περιοχές από την Κηφισιά και την Νέα Ερυθραία, αλλά παρόλο που αυτό γινόταν με νυχτερινή τροπολογία στην Βουλή,  δεν τα κατάφεραν.

 

 

Οι  «βολευτές» είναι πανταχού παρόντες. Πολιτεία, Σκορπονέρι, Κορωπί, συμμορίες  λυμαίνονται την Δημόσια περιουσία με τις ατέλειωτες διαπλοκές τους.

 

          Το ΠΑΚΟΕ επί Δημαρχίας Χιωτάκη είχε καταγγείλει το Συνεταιρισμό «Πολιτεία», το βασικότερο θέμα του νερού, που αντλούν από επικίνδυνες για την Δημόσια Υγεία γεωτρήσεις και το μοσχοπουλούν  γεμάτο κολοβακτηρίδια και νιτρικά, όπως ακριβώς κάνει και το δίκτυο του Λάτση στην Εκάλη.

 

Καλά δεν υπάρχουν εισαγγελείς να παρέμβουν ;