Θαλασσια Ρυπανση καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Οτα Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Χωρίς κατηγορία

Ξεπουλιέται η “Αθηναϊκή ριβιέρα”

 

 

100_0548

 

 Ξεπουλιέται η «Αθηναϊκή ριβιέρα» ;

 

Τα ωραιότερα ακίνητα της αθηναϊκής ριβιέρας παραχωρούνται στην Εταιρεία «Παράκτιο Αττι

κό Μέτωπο». Τα Αστέρια της Γλυφάδας, η Μαρίνα Φλοίσβου, ο Φαληρικός Όρμος, η ακτή της Βάρκιζας με το Yabanaki, το EdenBeach είναι μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά φιλέτα της περιοχής που παραχωρούνται στην προαναφερθείσα Εταιρεία, προκειμένου να τα ξεκαθαρίσει από δικαστικές και άλλες εκκρεμότητες,  για να μπορούν στη συνέχεια να διατεθούν προς αξιοποίηση.

 

Πρόκειται για 20 ακίνητα συνολικής έκτασης 3.600 στρεμμάτων μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.  Εξαιρούνται το ΣΕΦ και το Ελληνικό, τα οποία ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και τα έσοδα τους θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

 

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού γραφείου που θα εκπονήσει το “MasterPlan” όπου θα φαίνονται οι χρήσεις γης κάθε έκτασης και κάθε κτιρίου, ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά η περιοχή, θα γίνει περίπου το καλοκαίρι του 2015.

 

Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τη δημόσια περιουσία στην περιοχή, να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να την προστατεύσουμε. Βάζουμε τέλος στο χάος, στις αυθαιρεσίες και στις καταπατήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» κ. Άρης Ματιάτος.

 

 

Ο κύριος Ματιάτος όμως δεν μας λέει κατ’ αρχήν πόσα χρήματα θα πάρει από το ΥΠΕΚΑ η Εταιρεία του και το βασικότερο εάν αντίστοιχες καταγραφές έχουν γίνει και παλαιότερα. Μάλιστα ο σημερινός Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κατήγγειλε στο ΠΑΚΟΕ ότι από τα 49 χιλιόμετρα ακτογραμμής μόνο τα έξι (6) είναι προσβάσιμα. Τώρα με την καταγραφή αυτή κύριε του “παράκτιου μετώπου” θα ανοίξετε τις ακτές στον λαό ;  Εάν ναι, είμαστε μαζί σας.