Καταγγελίες-καταναλωτης Καταναλωτής Νομοθεσια - καταναλωτης Οτα Ποιότητα και Τιμές Χωρίς κατηγορία

Θα μας μείνει τίποτε από το πετρέλαιο μας;

 

 

 

 

112889

 

 Θα μας μείνει τίποτε από το πετρέλαιο μας ;

 

Ξεκίνησε η κούρσα των Εταιρειών για να βάλουν χέρι στο πετρέλαιο και φυσικό αέριο που υπάρχει στα 20 ενεργειακά οικόπεδα στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Στο Ιόνιο υπάρχουν τα 10 οικόπεδα, ένα είναι νότια της Πελοποννήσου και 9 νότια της Κρήτης (Γαύδος – Ιεράπετρα).

 

Τέλος Σεπτεμβρίου προβλέπεται να δημοσιευθεί η Προκήρυξη στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, μετά από 6 μήνες θα κατατεθούν οι προσφορές, μετά από 4 μήνες θα αξιολογηθούν και μετά θα μπούμε στην διαδικασία υπογραφής συμβάσεων, περί τα μέσα του 2015. Στο μεταξύ θα έχει γίνει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και θα έχει δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του περιφερειακού φόρου (5%) μεταξύ Περιφερειών και Δήμων.

 

Σύμφωνα με την Προκήρυξη το στάδιο των ερευνών θα διαρκέσει έως 8 χρόνια, ενώ το στάδιο της εκμετάλλευσης θα διαρκεί 25 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για δύο περιόδους 5 χρόνια η κάθε μία με αναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης.

 

Τα έσοδα του κράτους, εκτός από την φορολογία 20% και τον περιφερειακό φόρο 5%, περιλαμβάνουν και τα δικαιώματα που διαβαθμίζονται ανάλογα με την ποσότητα του κοιτάσματος.

 

Τώρα που  και οι Τούρκοι βγήκαν «παγανιά» στην Κύπρο για τους υδρογονάνθρακες και οι έρευνες ακόμη δεν ξεκίνησαν, γιατί ο ΥΠΕΚΑ Μανιάτης δεν δίνει τις συμβάσεις που υπέγραψε στο Λονδίνο για την παραχώρηση των οικοπέδων στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Και ένα άλλο. Εάν οι έρευνες χρονικά διαρκέσουν τουλάχιστον 10 χρόνια, για ποια δις μιλάτε κύριε Μανιάτη; Το ΠΑΚΟΕ έχει καταγγείλει αυτή την ψηφοθηρική πολιτική. Και … κοντός ψαλμός αλληλούια.

 

 

.