Αστικα Αποβλητα Αστικά Λυματα Βιομηχανικά Αποβλητα - νερο Βιομηχανικα Αποβλητα -στερεα Επικινδυνα Αποβλητα Θαλασσια Ρυπανση Καταγγελίες-νερο καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Νερό Νομοθεσια - αποβλητα Νομοθεσία-νερο Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα Τεχνολογια -αποβλητα Τεχνολογιες-νερο

Σκουριές χαλκιδικής: το έγκλημα συνεχίζεται όπως και στο μεξικό

 

 

 

ÓÁÍÔÏÑÉÍÇ - ÍÁÕÁÃÉÏ ÔÏÕ ÐËÏÉÏÕ SEA DIAMOND

 

Σκουριές Χαλκιδικής: To  έγκλημα συνεχίζεται όπως και στο Μεξικό

Σε έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αναφέρεται ότι «η προτεινόμενη θέση ανόρυξης της γεώτρησης εντοπίζεται στην λεκάνη απορροής Χαλκιδικής και στο υπόγειο ρωγματικό υδατικό υποσύστημα «Σκουριές-Μαύρες Πέτρες», του οποίου αν και η ποσοτική κατάσταση χαρακτηρίζεται καλή, η ποιοτική κατάσταση χαρακτηρίζεται κακή λόγω συγκεντρώσεων μολύβδου και αρσενικού, τα οποία οφείλονται σε ανθρωπογενή αίτια (μεταλλευτική δραστηριότητα)».

 

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ  Γιάννης Κρεστενίτης, «ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας όλης της περιοχής είναι υποβαθμισμένος και από το προηγούμενο έγγραφο αποδεικνύεται ότι το νερό έχει μολυνθεί από την μεταλλευτική δραστηριότητα. Σε περίπτωση που ξεκινήσουν εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές, εκτιμάται ότι η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο».

 

Στο παραπάνω έγγραφο η Διεύθυνση Υδάτων αναφέρει ακόμα ότι για να διατεθεί το νερό για ύδρευση πρέπει να υποστεί επεξεργασία υψηλού επιπέδου, η οποία είναι αντίθετη με Οδηγία της ΕΕ. Προτείνεται, από την Διεύθυνση Υδάτων, η επιλογή νέας θέσης ανόρυξης σε άλλο υδατικό υποσύστημα.

 

 

Δυστυχώς δεν τολμούν να μιλήσουν ανοικτά για το πρόσφατο δυστύχημα με τους 50 τόνους ψάρια ψόφια, την γαλακτοπαραγωγή γεμάτη χαλκό και αρσενικό να πετιέται στους δρόμους, επειδή  η πηγή είναι πάλι όπως και στα δύο τελευταία επεισόδια, ένα στον Καναδά και το άλλο πάλι στο Μεξικό, από τα εργοστάσια παραγωγής χρυσού όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής

Η «ελληνική χρυσός» μόνο στο όνομα τηρεί σιγή ιχθύος, το ίδιο και η ελληνική Κυβέρνηση. Ως πότε όμως; Μέχρι να δουν τους κατοίκους οριζοντιωμένους; Το ΠΑΚΟΕ καταγγέλει αυτή την αποπροσανατολιστική τακτική.