Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Καταγγελίες-καταναλωτης καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Καταναλωτής Νομοθεσία - διατροφης Νομοθεσια - καταναλωτης Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Τροφιμα Χωρίς κατηγορία

Φυσικοί πόροι: καταστρέφονται με την βιομηχανοποίηση της εκτροφής των ζώων

 

 

 

 

scan0039

 

  Φυσικοί πόροι :  καταστρέφονται με την βιομηχανοποίηση της εκτροφής των ζώων

 

Σύμφωνα με  αμερικανοϊσραηλινή έρευνα η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος επιβαρύνει το Περιβάλλον δέκα φορές περισσότερο από ότι το χοιρινό και τα κοτόπουλα. Τα μοσχάρια χρειάζονται κατά μέσο όρο 28 φορές περισσότερη έκταση γης και 11 φορές περισσότερο νερό άρδευσης από ότι οι χοίροι και τα πουλερικά, ενώ ρυπαίνουν περισσότερο το Περιβάλλον (έδαφος, νερό, αέρα). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες τα αποτελέσματα είναι ανάλογα και στην Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι κρεοπώλες οφείλουν να μεριμνούν οι ίδιοι για την διαχείριση των αποβλήτων ιστών ζώων.  Η απόρριψη των αποβλήτων αυτών σε κάδους συλλογής απορριμμάτων συνεπάγεται την δημιουργία ανθυγιεινών εστιών ρύπανσης, με την ανάπτυξη μικροοργανισμών, τρωκτικών και δυσάρεστων οσμών, με αποτέλεσμα να συντρέχουν λόγοι δημόσιας υγείας ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες,  που οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι υψηλές.

 

Αυτά τόνισε σε επιστολή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κα Ν. Οικονόμου προς τους κρεοπώλες του Δήμου Βόλου, με στόχο την ορθή διαχείριση εκ μέρους τους των αποβλήτων που παράγονται από την δραστηριότητά τους. Οι κρεοπώλες από την πλευρά τους εξέφρασαν την διάθεση για καλή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

 

 

Οι εκτροφές ζώων με την σύγχρονη «δήθεν» τεχνολογία, αποδεδειγμένα καταστρέφει το Περιβάλλον και τους φυσικούς μη ανανεώσιμους πόρους. Έτσι όπως καλά ακούσατε,  τα ζώα που με το κρέας τους μεγάλωσαν τα παιδιά μας, δεν προστατεύουν με την βιομηχανοποιημένη εκμετάλλευσή τους το Περιβάλλον.

 

Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την θέση του, με την οποία αποδέχεται μία ισόρροπη σχέση μεταξύ ανθρώπου και εκτρεφόμενων ζώων.

Ταυτόχρονα πιστεύει ότι,  όπως γίνεται και στην Κίνα, όλα τα κατάλοιπα των ζώων είναι για ανακύκλωση και όχι για τα σκουπίδια.