χοίρος

 

 

  Τρώτε νόστιμο κόκκινο ζαμπόν και μπέικον ;

 

Καινούργια διατροφική βόμβα στα ράφια των Σουπερμάρκετ. Ο ΕΦΕΤ ανακάλυψε την χρωστική ουσία Ε120, η οποία προσδίδει ένα έντονο κόκκινο χρώμα στα αλλαντικά προϊόντα, χωρίς καμία άλλη διατροφική αξία και αλλά και καμία γεύση.

 

Η χρωστική αυτή ουσία Ε120 παράγεται από σκαθάρια, που αν και φυσικό προϊόν δεν είναι αθώο εάν χρησιμοποιηθεί στα αλλαντικά. Σε συνδυασμό με τις πρωτεϊνες που περιέχουν τα αλλαντικά, όπως ζαμπόν, γαλοπούλα, χοιρινή ωμοπλάτη, μπέϊκον, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι, το ανοσοποιητικό σύστημα και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ουσία Ε120 προστίθεται στα αλλαντικά μόνο και μόνο για τους προσδώσει το έντονο κόκκινο χρώμα το οποίο ελκύει τους ανυποψίαστους καταναλωτές.

 

Τα προϊόντα που αποσύρονται από τον ΕΦΕΤ είναι :

 

Α. «Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες»  Aro, παραγωγής της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της  «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ»

 

Β. «ΜπέϊκονCatering φέτες Snack» της «Creta Farm Α.Ε.»

«Μπέϊκον φιλικό», «Μπριζόλα καπνιστή», «Ζαμπόν μπούτι»,  «Μπέϊκον ρολό σε φέτες»,     «Μπριζόλα καπνιστή»-

 

 

Γ. «Γαλοπούλα βραστή»  ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

«Γαλοπούλα Καπνιστή»

 

Τέλος αποσύρεται με εντολή του ΕΦΕΤ, το ρόφημα γάλακτος «MarsRefuel” και  “MilkyWay” σε συσκευασίες των 350 ml καθώς βρέθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Bacillussubtilis.  Στην Ελλάδα τα εν λόγω προϊόντα , που παρήχθησαν στην Γερμανία,  διακινεί η Εταιρεία «MARSHELLASS.A.»

 

 

 Όταν πριν τρεις μήνες το ΠΑΚΟΕ είχε καταγγείλει στον ΕΦΕΤ  για όλα αυτά τα επικίνδυνα και καρκινογόνα προϊόντα γνωστών και επώνυμων Εταιρειών, ο ΕΦΕΤ κώφευε.

         

Σήμερα έρχεται και επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του ΠΑΚΟΕ. Όμως κύριοι του ΕΦΕΤ πόσοι άνθρωποι και ιδιαίτερα παιδιά έχουν υποστεί σοβαρές χρόνιες βλάβες στην υγεία τους ;