Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Καταγγελίες-καταναλωτης Καταναλωτής Προϊόντα Τροφιμα

Ληγμένα κοτόπουλα και βοδινό στα Mc Donald’s, KFC, Pizza Hut, Starbucks στην Κίνα

σφαγεια 2Σοκάρει το βίντεο που παρουσίασε το China’sDragonTV που δείχνει υπαλλήλους της Εταιρείας ShanghaiHusiFood να μαζεύουν κρέας από το πάτωμα και να το ρίχνουν σε μηχάνημα επεξεργασίας μαζί με τα υπόλοιπα κρέατα. Επίσης οι υπάλληλοι αναμίγνυαν ληγμένο κρέας με φρέσκο ώστε «να μην πάει τίποτε χαμένο».

Το εργοστάσιο της ShanghaiHusiFood,  που προμήθευε τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού McDonald’s, KFC, PizzaHut και Starbucks, φυσικά έκλεισε αμέσως από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές. Έτσι λειτουργούν εκεί τα … λαϊκά δικαστήρια, όχι όπως εδώ.

Από το 2008 , όταν βρέθηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα μολυσμένα με μελαμίνη, ο έλεγχος της ασφάλειας των τροφίμων αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα για τους κινέζους.

Οι Εταιρείες που προμηθευόντουσαν από το εν λόγω εργοστάσιο ζήτησαν συγνώμη από τους καταναλωτές. Να σημειωθεί ότι στην Σαγκάη το αγαπημένο τους φαγητό είναι το κρέας σκύλου. Δεν βρέθηκε όμως πουθενά κρέας σκύλου.

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ δεν έκαναν καμία ανακοίνωση και οι καταναλωτές, που δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τους προμηθευτές των καταστημάτων της McDonald’s και KFC, είναι στο σκοτάδι.

Το ΠΑΚΟΕ πριν τρία χρόνια είχε καταγγείλει την PizzaHutκαι τα McDonald’s γιατί χρησιμοποιούσαν μεταλλαγμένα προϊόντα στην Παρασκευή των εδεσμάτων τους αλλά και γενικά για την αδιαφανή διαδικασία παραγωγής τους.  Δεν έγινε απολύτως τίποτε. Τa αποτελέσματα τα είχαμε στείλει και στον Εισαγγελέα.

                Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι τα λαϊκά δικαστήρια είναι … η λύση για να επιβιώσουμε από τα διατροφικά σκάνδαλα;