Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Τουριστικές επιχειρήσεις μέσα σε δημόσια δάση.

ainos

Αυτές τις ημέρες κατατίθεται στο Θερινό Τμήμα της Βουλής το πολυβασανισμένο Νομοσχέδιο για τα Δάση.

Προβλέπονται  επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις και άλλες «αναπτυξιακές δραστηριότητες» με διαδικασία fasttrack για την άρση η την ανάκλησης της αναδάσωσης εντός ΤΡΙΜΗΝΟΥ, με εισήγηση Δασάρχη και Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.  Ανοίγει έτσι μία μεγάλη πόρτα πελατειακής εξυπηρέτησης και διαφθοράς…

Ο ταλαίπωρος αγρότης, για να χτίσει ένα σπιτάκι να στεγάσει την οικογένειά του, περίμενε και περισσότερο από 10 χρόνια. Ο επιχειρηματίας σε 3 μήνες έχει ξεμπερδέψει.

Για τους πολίτες fasttrackυπάρχει μόνο το Αυτόφωρο για χρέη άνω των 5.000 €…

Πολλές χιλιάδες στρέμματα στην χώρα έχουν χαρακτηρισθεί αναδασωτέες εκτάσεις. Στην Ηλεία μετά τις πυρκαγιές 1 εκατομμύριο στρέμματα μπήκαν σε καθεστώς προστασίας.

Επειδή δεν υπάρχουν δασικοί χάρτες με τις διαδικασίες fasttrackάρσης της αναδάσωσης δεν διασφαλίζεται ότι κάποιες θα είναι καθαρές δασικές εκτάσεις.

Μετά από μεγάλη πίεση η Τρόϊκα δέχθηκε να μην αλλάξει ο ορισμός του δάσους και να μην καταργηθεί η δασική προστασία σε εκτάσεις δημόσιας γης συνολικής επιφανείας άνω των 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων, διότι ούτως η άλλως θα τα απέρριπτε, λόγω αντισυνταγματικότητας,  το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά τις πολλές πιέσεις πολιτών, το ΥΠΕΚΑ αναγκάσθηκε να μειώσει κατά 50% το ποσοστό δόμησης (έγινε 5%) και τον Συντελεστή Δόμησης (έγινε 5%).

Ακόμη νωπές είναι οι πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το ΠΑΚΟΕ  έχει καταγγείλει αυτή την αποπροσανατολιτιστική τακτική του fasttrackαλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Ξεπουλήθηκε η ΔΕΗ, ξεπουλιούνται τα δάση.  Ντροπή σας κύριοι βουλευτές η μάλλον βολευτές που ψηφίζετε τέτοια Νομοσχέδια.

Σίγουρα ο Ελληνκός λαός δε σας ψήφισε γιαυτό.