Καταγγελίες-νερο καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Νερό Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Χωρίς κατηγορία

«ΔΙΑΛΕΧΤΕ, ΔΙΑΛΕΧΤΕ» ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

ΤζιάΑνήκουμε στην Ανατολή και πουλιόμαστε στη Δύση, φαίνεται ότι είναι η σύγχρονη στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία έχει πλέον υιοθετήσει ως στόχο της την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων σε χρονικό ορίζοντα τέτοιο, ώστε να καταφέρει να καρπωθεί το πολιτικό όφελος και την ευρωπαϊκή εύφημο μνεία.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης διήγγειλε στο Λονδίνο ότι «Ο στόχος της Ελλάδας να γίνει ένας σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι μόνον ένας ελληνικός μύθος, αλλά βασίζεται σε στερεές παραμέτρους.»

Μέσω του διαγωνισμού που αναμένεται, θα παραχωρηθούν, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, 20 θαλάσσιες περιοχές προς έρευνα σε επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Οι ζώνες καθορίστηκαν με βάση 50 παραμέτρους όπως το βάθος, η γεωλογία αλλά και η σεισμικότητα που αποτελεί σημαντική τροχοπέδη για τις επενδύσεις τέτοιου είδους στη χώρα μας.

Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση δια στόματος του κ. Μανιάτη επιβεβαιώνει στους διεθνείς εταίρους ότι υπάρχει πολιτική σύμπραξη έναντι της πιθανότητας να μεταβληθεί η χώρα σε πετρελαιοπαραγωγό, αφού «Όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στηρίζουν την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων και οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις επιθυμούν να συμμετέχουν στη μελλοντική του επιτυχία – η διαφωνία σε αυτό το θέμα θεωρείται σχεδόν αντιπατριωτική…»

Αναμένεται ως εκ τούτου η δημοπράτηση των ελληνικών θαλασσών για το καλό της πατρίδας και των κατοίκων της, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να συμμετέχουν στη διακομματική σύμπνοια προβάλλοντας κύριες ενστάσεις σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και τηςασφάλειας.

 

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΡΙΟ ΜΑΝΙΑΤΗ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  – ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ – ΤΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΕ … ΟΙΚΟΠΕΔΑ.

ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕ ΥΠΕΚΑ