Ακραία Φυσικά φαινόμενα Ατμοσφαιρική Ρύπανση Καταγγελίες-αερας Νομοθεσία-αερας

Τοξική «βόμβα» η σκόνη από την Αφρική

rypansi sel 11Όταν η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοινώνει τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, αναφέρεται στις βροχές και τις καταιγίδες και τα μποφόρ, αλλά ποτέ για την σκόνη από την Αφρική. Αυτό για τους μετεωρολόγους είναι ένα καιρικό φαινόμενο. Στην πραγματικότητα όμως η σκόνη από την Αφρική αποτελεί τοξική «βόμβα» για την υγεία των ανθρώπων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν το 2013, η σκόνη που ταξιδεύει από την συνεχώς ερημοποιημένη Αφρική, και καλύπτει όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, μεταφέρει δηλητηριώδεις ουσίες όπως είναι ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το βανάδιο, το αρσενικό και το νικέλιο. Το τραγικό είναι ότι οι ουσίες αυτές βρίσκονται σε μεγάλη περιεκτικότητα στην αφρικανική σκόνη, τόση που κανείς δεν υπολογίζει. Γι’ αυτό και όταν εμφανίζεται στη χώρα μας, αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δυστυχώς, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η ερημοποίηση της Σαχάρας συνεχίζεται και αποτελεί μια από τις πιο δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που προκαλούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.

ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΩΣΤΕ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ! ΟΜΩΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ;