Οικολογία Περιβαλλον Στερεα Αποβλητα

ΣΤΑ…ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

vivlia«Ναυάγησε» τελικά το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων από τους μαθητές των επόμενων τάξεων, το οποίο είχε ανακοινώσει ότι θα προωθηθεί προς εξοικονόμηση πόρων, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στα μέσα Οκτωβρίου του 2012.

Όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους συνεργάτες του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, πριν από τη λήξη του σχολικού έτους, θα εκδοθεί εγκύκλιος προς τα σχολεία για την  επιστροφή των σχολικών βιβλίων από τους μαθητές σε εθελοντική βάση, όπως εφαρμόζονταν από το 2011 (επί υπουργίας Διαμαντοπούλου) έως σήμερα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία όσον αφορά στον αριθμό των βιβλίων που επέστρεψαν οι μαθητές τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με μια μερίδα εκπαιδευτικών, η εξαγγελία του κ. Αρβανιτόπουλου στόχευε περισσότερο σε επικοινωνιακά οφέλη και λιγότερο στην εφαρμογή της. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι τα βιβλία με τη σημερινή τους μορφή είναι δύσκολο να επαναχρησιμοποιηθούν, αφενός εξαιτίας της κακής χρήσης των μαθητών, αφετέρου λόγω της βιβλιοδεσίας τους, η οποία δεν είναι ισχυρή.

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΟΤΑΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΠΟΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.