Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Καταγγελίες-καταναλωτης Καταναλωτής Νομοθεσία - διατροφης Ποιότητα και Τιμές Προϊόντα Τροφιμα

«ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ»

ανοιξη2Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μαγνησίας, Κοζάνης και Φθιώτιδας κ.κ Μουτσινάς, Κασαπίδης και Σταυρογιάννης αντίστοιχα έκριναν ανεύθυνη και απαράδεκτη την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέμα που αφορά την μη υποχρεωτική σήμανση για το μέλι που περιέχει μεταλλαγμένη γύρη.

Το ελληνικό μέλι είναι ευρέως γνωστό και μέσα από τη σκληρή δουλειά των ελλήνων παραγωγών και τα αγνά υλικά που βρίσκονται σε πλεόνασμα στην πατρίδα μας, όπως η γύρη και το νέκταρ, έχουμε καταφέρει να εδραιωθούμε στα ράφια όλου του κόσμου ακόμα και αν έχουμε απέναντί μας κολοσσούς εταιρειών με αμφιβόλου προελεύσεως φυσικούς πόρους παραγωγής μελιού.

Έτσι λοιπόν η μη σήμανση μελιού που προέρχεται από μεταλλαγμένη γύρη δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρά επιζήμια και καταστροφική για τους Έλληνες παραγωγούς και κατά συνέπεια για ολόκληρη την οικονομία της χώρας μας.

Όμως με την επεκτατική πολιτική που ακολουθούν οι πολυεθνικές εταιρείες και με το ρυθμό που εισβάλλουν πια τα μεταλλαγμένα προϊόντα στο τραπέζι μας ένα τόσο αγνό αγαθό όπως το μέλι διακυβεύει τη φήμη της φυσικότητάς του αλλά και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.

Αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο πέρα από τα οικονομικά οφέλη και τη δυσφήμιση της χώρας μας, μήπως θα έπρεπε να είναι ότι δεν απασχολεί κανέναν ευρωπαϊκό φορέα ότι θα ταΐζουμε τα παιδιά μας πλέον όλο και περισσότερα μεταλλαγμένα?

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΤΑΧΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.