Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ Ή ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

diafora1Με εξαιρετικά ενθαρρυντικά στοιχεία έκλεισε ο κύκλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας του προγράμματος ανακύκλωσης του δικτύου καταστημάτων ΟΤΕ – COSMOTE και  ΓΕΡΜΑΝΟΣ .

Με την αμέριστη προσπάθεια του κοινού αλλά και των εργαζομένων του ομίλου συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν πάνω από 50 τόνους μπαταριών , μελανοδοχείων αλλά και συσκευών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Οι εθελοντές συγκέντρωναν τα υλικά σε 500 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα όπου εκτός από τη συλλογή τους ενημέρωναν και τους πολίτες για όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που μπορεί να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο αφού ο κόσμος ους είμαστε εμείς όπως δηλώνει και το σλόγκαν του εν λόγω ομίλου!

Πολύ σημαντικά επίσης ήταν και τα οικονομικά οφέλη που έλαβαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Φιλοδασική Ένωση Αθηνών» και «Καλλιστώ» αφού για κάθε τόνο υλικών που συγκεντρωνόταν όλο το χρόνο η εταιρεία απέδιδε 1.000€ στους δύο περιβαλλοντικούς φορείς.

Η καμπάνια είναι διαθέσιμη στις σελίδες  του facebook και youtube, του ΟΤΕ και της Cosmote και μακάρι να γίνει η αρχή για  έναν κόσμο πιο συνειδητοποιημένο και ευαισθητοποιημένο περιβαλλοντικά.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ 1979 ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ» ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ 50 ΤΟΝΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΘΗΚΑΝ ΤΟ 70% ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ Ο ΜΟΛΥΒΔΟΣ (ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥΛΙΑ)ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 30%, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΔΗΘΕΝ» ΠΡΟΤΑΤΕΥΟΥΝ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.