Ατμοσφαιρική Ρύπανση Καταγγελίες-αερας καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Νομοθεσία-αερας Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

ΔΗΜΟΣΙΑ Η’ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΑΣΗ… ΔΙΑΛΛΕΧΤΕ …  

Anapsixi_Platanos_THUMBΟ κύριος Νίκος Μπόκαρης , Πρόεδρος Συλλόγου Δασολόγων Ελλάδος μιλώντας σε εβδομαδιαία εφημερίδα τοποθετήθηκε δυναμικά και άφησε αιχμές περί ιδιωτικοποιήσεως των ελληνικών δασών.

Μεταξύ άλλων δήλωσε « Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου έρχεται ώστε τα δάση και οι δασικές εκτάσεις να αλλάξουν χρήση και να γίνουν αντικείμενο διαφόρων συμφερόντων. Τα δάση είναι δημόσια περιουσία και πρέπει να καταγραφεί και να προστατευτεί.»

O ίδιος αναφέρθηκε και στη λογική του fast track όπου στο βωμό των επενδύσεων, ξενοδοχειακές μονάδες, camping, αναψυκτήρια και παντός είδους ταβέρνες και καντίνες καταπατούν δασικές εκτάσεις  με μόνο σκοπό τη διάλυση του οικοσυστήματος και την αισχροκέρδεια.

Στην ουσία σύμφωνα και με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και όταν ένα δάσος καεί ή από την υπερβόσκηση μετατραπεί σε χορτολιβαδική έκταση και πάλι σύμφωνα με την επιστήμη αυτό το κομμάτι γης εξακολουθεί να ονομάζεται δασική έκταση πράγμα που απαγορεύει κάθε είδους οικοδόμησης και καταπάτησης του.

Όμως οι επιτήδειοι βασιζόμενοι σε μία πρόχειρη και επιλεκτική ανάγνωση του μνημονίου θεώρησαν πως αναφέρεται σε πλήρη ασυδοσία και καταπάτηση των ελληνικών δασών από κάθε είδους «Τουρισμό» όμως με μία δεύτερη και προσεκτικότερη ανάγνωση καταλαβαίνεις ότι ακόμα και από το πρώτο Μνημόνιο στην ουσία διασφαλίζονται τα δάση με νόμους , ενώ επιβάλλεται η χαρτογράφηση όλων των δασικών εκτάσεων με σκοπό και μόνο την προστασία τους και όχι για να τα μετατρέψουμε σε οικόπεδα φιλέτο.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΑΣΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.