Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Καταγγελίες-καταναλωτης Καταναλωτής Νομοθεσία - διατροφης Νομοθεσια - καταναλωτης Προϊόντα Συμπληρώματα Τροφιμα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

monsanto, μεταλλαγμέναΠορείες διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο κατά της πολυεθνικής βιομηχανίας αγροτικών προϊόντων από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, Monsanto & co, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Μαΐου 2014.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια αυτή πορεία ήταν μια πρωτοβουλία της διεθνούς εκστρατείας «March against Monsanto», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει η κατανάλωση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στη δημόσια υγεία, όπως είναι οι κακοήθεις όγκοι, η στειρότητα και η δυσπλασία νεογνών.

Οι αμερικανοί ακτιβιστές αντι-μονσάντο καταγγέλλουν τους αρμόδιους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την έγκριση και την ασφάλεια τροφίμων στην αγορά σε Αμερική και Ευρώπη για έλλειψη έρευνας, γεγονός που δημιουργεί υποψίες ως προς τα συμφέροντα που υποβόσκουν.

Η Monsanto εξακολουθεί να έχει το μονοπώλιο των γενετικών τροποποιημένων οργανισμών, προμηθεύοντας όλη τη γη με τους μεταλλαγμένους σπόρους και τα δυνατά φυτοφάρμακα, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα και για την κατάρρευση των αποικιών των μελισσών σε όλο τον πλανήτη.

ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ MONSANTO ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΔΗΘΕΝ» ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ.

ΈΤΣΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ Η MONSTANTO ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΆΡΑΓΕ, ΟΛΟΙ ΟΙ «ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ» ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ;