Αστικα Αποβλητα Βιομηχανικα Αποβλητα -στερεα Επικινδυνα Αποβλητα Καταγγελίες - αποβλητα καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Οτα Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

anakikl, idiot.Με αφορμή την απόφαση του δήμου Μυκόνου για επανεκκίνηση της συλλογής των ανακτώμενων υλικών με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό, χωρίς η διαλογή να πραγματοποιείται στην πηγή, καταγγέλλει ο αστικός συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ το δήμο για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του συστήματος ανακύκλωσης.

Κατά τη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου 2014, το δημοτικό συμβούλιο εξέτασε το θέμα της επανεκκίνησης του έργου της ανακύκλωσης, αναπτύσσοντας δυο σενάρια. Το πρώτο ήταν να επιλέξει ο δήμος  τον εργολάβο/ιδιώτη που θα συνεργαστεί μαζί του για το έργο της ανακύκλωσης, διατηρώντας  τη σύμβαση με την ΕΕΑΑ, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της και το δεύτερο σενάριο, το οποίο και υπερψηφίστηκε, ήταν να επιλέξει η ΕΕΑΑ τον εργολάβο/ιδιώτη που θα συνεργαστεί, εφόσον ο τελευταίος πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει το ΣΣΕΔ.

Η κ. Καμμή, η οποία μαζί με τον κ. Κουσαθανά, καταψήφισαν το δεύτερο σενάριο, θεωρεί ότι φορέας διαχείρισης πρέπει να είναι ο δήμος Μυκόνου και έκρινε απαραίτητη τη συνεργασία του δήμου με τον ΜοίκοΝΟΣ. Με αυτό τον τρόπο, ισχυρίζεται ότι θα ανοίξει ο δρόμος τόσο για την εκμετάλλευση των ανακυκλώσιμων ως εμπορεύσιμων προϊόντων, αφήνοντας κέδρος στο νησί, όσο και για τη χρηματοδότηση του δήμου μέσω ΕΕΑΑ για τον όγκο των ανακυκλώσιμων που θα παράγονται.

Από την πλευρά του, ο Συνεταιρισμός καθιστά σαφές πως ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, παραδέχεται δημοσίως, με έγγραφό του προς το δήμο Μυκόνου ότι η ανακύκλωση στο νησί δε λειτουργεί σωστά και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της διαλογής στην πηγή ως την προσφορότερη μέθοδο ανακύκλωσης. Μάλιστα, τονίζει ότι ο δήμος θα έπρεπε να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της ανακύκλωσης και όχι να την ωθεί προς την ιδιωτικοποίηση.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ «ΕΞΟΥΣΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ. ΤΩΡΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΘΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΑΠΑΙΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ;