Την κατηγορία της παράνομης κατάληψης και ρύπανσης της δασικής έκτασης στη περιοχή «Θέατρο Βράχων-Λατομεία Εργάνης», στη Β’ ζώνη Υμηττού, κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Βύρωνα, αντιμετωπίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ν. τομέα με τον Γιάννη Σγουρό, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε το Δασαρχείο Πεντέλης, ζητώντας αποζημίωση που αγγίζει τα 2.000 ευρώ από τον συγκεκριμένο δήμο. Η μήνυση πραγματοποιήθηκε ύστερα από παρέμβαση της Διαδημοτικής Επιτροπής για την Προστασία του Υμηττού, σύμφωνα με την οποία, η περιοχή, που έχει κριθεί και αναδασωτέα, έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο. Όπως καταγγέλλει ο Δημήτρης Σουλιώτης, μέλος της Διαδημοτικής Επιτροπής για την Προστασία του Υμηττού, τα καπάκια των κάδων που είναι πεταμένα στην έκταση είναι από κάδους που αγοράστηκαν το 2010 και κόστισαν στο δήμο 300.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί καμία αξιολόγηση των κάδων που χρησιμοποιούνταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ανάλογες με το δήμο Βύρωνα καταγγελίες αντιμετωπίζει και η εταιρεία «Γήγερτον ΑΕ», η οποία, κατά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δήμο το 2010, ξεφόρτωνε τα μπάζα της στην παραπάνω δασική έκταση, ενώ η Επιτροπή είχε καταγγείλει από το 2010 αυτές τις περιβαλλοντικές παραβάσεις στο Δασαρχείο Πεντέλης και στον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος. Το ίδιο μέλος συνεχίζει λέγοντας πως η δημοτική αρχή Χαρδαλιά, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων με πολλούς εργολάβους, χρησιμοποιούσε παράνομα και επί πολλά χρόνια και την περιοχή του Κουταλά αλλά και τη μικρή έκταση του υδραγωγείου για την εξυπηρέτηση εργολάβων, ως χώρο αποθήκευσης οικοδομικών υλικών και χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, εκσκαφέων και διάφορων άλλων μηχανημάτων.

Από την άλλη, ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας για την αδυναμία του ΧΥΤΑ Φυλής να υποδεχτεί και άλλα σκουπίδια, μια που πλέον καταλήγουν σε αυτόν και τα απορρίμματα της Πελοποννήσου, τονίζοντας μάλιστα πως μέσα στο 2015 η επιπλέον χωρητικότητά του θα μηδενιστεί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ, ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ… ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΧΩΝ. ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ, ΑΛΛΑ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ… ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.

ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΓΟΥΡΕ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ; ΤΩΡΑ ΚΡΟΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ;