Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Τροφιμα

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 240.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων από τον ΕΦΕΤ, μόλις μέσα στο διάστημα του Ιανουαρίου, για σωρεία παραβάσεων , από διάθεση μη ασφαλών για κατανάλωση  ή νοθευμένων τροφίμων , ως παραπλάνηση του καταναλωτή και  ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής   χώρων και  εξοπλισμού των εταιρειών που τα παρασκευάζουν. Το σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις θρίλερ, αν σκεφθεί κανείς πως μεταξύ των τροφίμων που αποσύρθηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ ήταν μουχλιασμένα κρουασάν , τρόφιμα γεμάτα έντομα , αλλά και ρύζι με …ψείρες! Μύκητες και σκουλήκια εντοπίστηκαν σε 21 τόνους λεμονιών , 78 τόνους μπανανών,14 τόνους από μαύρο πιπέρι , ενώ οι περιπτώσεις μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό. Αδίστακτοι φαίνεται να είναι κάποιοι καταστηματάρχες, οι οποίοι στο βωμό του κέρδους δε διστάζουν να ρισκάρουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα ψητοπωλείου στην περιοχή της Μακύνειας Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν περισσότερα από 30 κιλά ακατάλληλου νωπού κρέατος αλλά και 60 κιλά κατεψυγμένου χωρίς σήμανση, 55 κιλά αλλοιωμένης φέτας , 12 κιλά αλλοιωμένες κατεψυγμένες τυρόπιτες, δύο κατεψυγμένα κοτόπουλα , στην επιφάνεια των οποίων βρέθηκαν νεκρά έντομα, αλλά  και πολλά άλλα, όλα έτοιμα προς διάθεση στους ανυποψίαστους πελάτες. Το μόνο «θετικό» της ιστορίας αυτής με τα άκρως επικίνδυνα -για τη δημόσια υγεία- τρόφιμα είναι ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σκληρύνει τη στάση του απέναντι σε τέτοια κερδοσκοπικά παιχνίδια , όπως μαρτυρούν τα πρόστιμα ως και 400.000 ευρώ ανά περίπτωση , οι ποινές φυλάκισης ως και 4 χρόνια ,αλλά και η πρόβλεψη για διπλασιασμό των ποινών σε περιπτώσεις επανάληψης των εγκληματικών αυτών ενεργειών , από κάποιο έμπορο ή καταστηματάρχη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η 15η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ «ΑΠΑΤΕΣ», ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ;

ΟΙ ΔΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…ΚΛΕΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΠΑΚΟΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,  ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΤΟΥ (www.pakoe.gr) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2012-2013, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ.