Νερό Ποσιμο Νερο Τεχνολογιες-νερο

ΕΥΔΑΠ: ΧΛΩΡΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ

Την ξαφνική αλλαγή της μεθόδου χλωρίωσης του νερού αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ, επιλέγοντας αντί για άνυδρο χλώριο, διοξείδιο χλωρίου, ουσία που κρίνεται ακατάλληλη για τα νερά της ΕΥΔΑΠ, δεδομένου ότι η χρήση της συνίσταται για περιπτώσεις πολύ βρόμικων νερών και που το κόστος της είναι σχεδόν 10 φορές υψηλότερο από το  μέχρι  τώρα χρησιμοποιούμενο χλώριο. Ύστερα από αυτή της την απόφαση η επιχείρηση διέκοψε την πενηντάχρονη συνεργασία της με τα Ελληνικά πετρέλαια από τα οποία προμηθευόταν το χλώριο που χρησιμοποιούνταν για την απολύμανση του  πόσιμου νερού της Αττικής, αφού  στον πρόσφατο σχετικό διαγωνισμό έθεσε προς τη διοίκηση της εταιρείας όρους και  προϋποθέσεις που δε θα μπορούσαν να εκπληρωθούν, επιλέγοντας τελικά αντιπρόσωπο που εισάγει ρουμανικό και βουλγαρικό χλώριο , με κόστος πιστοποίησης 100.000€.

ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ,  ΑΛΛΑ Η ΕΥΔΑΠ,ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ «ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ» ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ…ΑΝΩΘΕΝ, ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΠΕ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ, ΠΟΥ Η ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ.