Σε χωματερή είχε μετατρέψει μια έκταση 100 τ.μ. ένας 85χρονος στον Ασπρόπυργο, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι άντρες του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής. Το οικόπεδο, που ήταν περιφραγμένο από μια πανύψηλη μάντρα, ήταν γεμάτο από κάθε είδους σκουπίδια και απόβλητα ,από σάπια τρόφιμα μέχρι και επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, όλα ανακατεμένα μέσα σε ένα μαύρο βούρκο, με δυσοσμία που ξεπερνούσε τον ΧΥΤΑ ,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής , Σταυρούλα Δήμου, που ήταν παρούσα στην αιφνιδιαστική έφοδο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου. Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι καινούργιο. Δεκάδες εταιρείες διαχείρισης ειδικών κατηγοριών επικίνδυνων αποβλήτων χρησιμοποιούν χώρους κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και στις βιομηχανίες της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, υψώνοντας τριγύρω τεράστιες μάντρες που δεν αφήνουν κανένα να καταλάβει τι ακριβώς «διαχείριση» γίνεται εκεί μέσα. Και ενώ κάνουν ένα πρώτο ξεδιάλεγμα για σίδερα και ό, τι άλλο έχει αξία, τα υπόλοιπα, αντί να τα πάνε στη Φυλή –και να πληρώσουν 65 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών-τα ρίχνουν βράδυ στα λατομεία του Μαρκόπουλου, στη χωματερή στα Μέγαρα και στο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας μόλις με 100 ευρώ. Στο ΧΥΤΑ της Φυλής στέλνουν μια στο τόσο ένα φορτίο σκουπιδιών σκεπασμένων μάλιστα με ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να ξεγελούν τους ανθρώπους του ΧΥΤΑ ότι πρόκειται για υπολείμματα από ΚΔΑΥ , πληρώνοντας έτσι φθηνότερη είσοδο. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών περιμένει από τρεις (3) υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής να ελέγξουν χιλιάδες επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα αποτελέσματα του ελέγχου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στις εγκαταστάσεις εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο ζητούν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ύστερα από δημοσιεύματα για νέα τοξική χωματερή στην περιοχή, γεμάτη νοσοκομειακά απόβλητα, σάπια τρόφιμα, μπάζα και παλιοσίδερα, με το ύψος του σωρού να φτάνει τα 7 μέτρα.
ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ , ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ –ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ-ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤEΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΔΑΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.
ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ KAI ZHTOYN NA MAΘΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ;