Αστικα Αποβλητα καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Μετ’ εμποδίων και ύστερα από 8 ολόκληρες ώρες , το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, για το προτεινόμενο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Σε αναβρασμό ήταν οι κάτοικοι της Οιχαλίας και Παλαιόχουνης που βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, διαμαρτυρόμενοι για το εργοστάσιο σκουπιδιών, ενώ στην περιοχή συγκεντρώθηκαν κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ενδεικτικό  της τεταμένης ατμόσφαιρας ήταν το επεισόδιο που εκτυλίχτηκε το πρωί της ίδιας μέρας ,όταν  κάτοικοι του Μελιγαλά κλείδωσαν τον Δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη μέσα στο δημαρχείο , κατηγορώντας τον για ολιγωρία και αδιαφορία.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ «ΦΩΝΑΖΕΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ»ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΜΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ  ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΤΟΤΕ (ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ) ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩ ΡΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΙΓΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ  ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ;