Επικίνδυνα  για  την υγεία κρίνονται από τους  επιστήμονες τρόφιμα που…δε θα τα έβαζε ο νους μας. Συγκεκριμένα, ακατάλληλα φαίνεται να είναι τα ντοματάκια σε κονσέρβα λόγω μιας ουσίας που βρίσκεται στην εσωτερική της επίστρωση  και η οποία έχει ενοχοποιηθεί  για προβλήματα στο ήπαρ, το ανοσοποιητικό, καρκίνο του μαστού και του προστάτη, σακχαρώδη διαβήτη , υπογονιμότητα και παχυσαρκία. Επικίνδυνη ακόμα φαίνεται πως είναι και η σόγια καθώς το μεγαλύτερο μέρος που κυκλοφορεί στην αγορά  είναι γενετικά τροποποιημένο. Ο σολομός είναι ο επόμενος στη λίστα καθώς διαπιστώθηκε ότι συγκεντρώνει υψηλές ποσότητες βαρέων μετάλλων και τοξικών επικίνδυνων για το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου ειδικά των εμβρύων και μικρών παιδιών .Τα αράπικα φιστίκια αλλά και οι ξηροί  καρποί γενικότερα συχνά αναπτύσσουν καρκινογόνες ουσίες λόγω μη σωστής καλλιέργειας  ή κακής συντήρησης , ενώ πατάτες και καρότα είναι επίσης επιβαρυμένα από τοξικά βαρέα μέταλλα που υπάρχουν στο χώμα ή στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής  στην οποία καλλιεργούνται. Τα αυγά παραμένουν στη λίστα με τα «ύποπτα» τρόφιμα λόγω των ιδιαίτερα βλαβερών διοξινών που επιφέρουν προβλήματα σε όλα σχεδόν τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού ,αλλά και το μη βιολογικό αγελαδινό γάλα επιβαρύνει επιπρόσθετα τον οργανισμό μας  με τις ορμόνες αλλά και τα αντιβιοτικά  με τα  οποία  φορτώνονται οι αγελάδες. Οι  ειδικοί συνιστούν σωστή επιλογή αλλά και αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων όταν αυτό είναι δυνατό.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ  ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΤΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.