Οικολογία Περιβαλλον

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Καθυστερημένα κατά μια δεκαετία περίπου, απομακρύνονται τα σακιά με την επικίνδυνη τοξική τέφρα από την καύση των σκουπιδιών, στο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Το έργο της μεταφοράς της τέφρας ξεκινά μέσα στον Νοέμβριο όπως διαβεβαιώνει ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής και αφορά περίπου 1350 τόνους  από αυτό το υλικό το οποίο τώρα, χρησιμοποιείται ως υλικό αντιστήριξης στο ΧΥΤΑ.

Από το 2002 μέχρι σήμερα ΔΕΝ υπήρχε τρόπος να ταφούν υγειονομικά στην χώρα μας χωρίς να προκληθεί τουλάχιστον τεράστια περιβαλλοντική ζημιά και μεγάλο οικολογικό σκάνδαλο.

Τα απόβλητα αυτά θεωρούνται εξαιρετικής επικινδυνότητας, τέτοιας, που η μεταφορά και η συσκευασία τους γίνεται από υπαλλήλους με προστατευτική ενδυμασία που θυμίζει …πυρηνικό πόλεμο.

Σε πρώτη φάση έχει υπογραφεί μεταξύ του Περιφερειάρχη Σγουρού και του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ (ΕΔΣΚΝΑ) προγραμματική συμφωνία για απομάκρυνση 160 τόνων τέφρας που θα καταλήξουν σε ειδικά εργαστήρια στη Γερμανία στις αρχές Νοεμβρίου.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ  ΑΠΟ ΤΟ 2000, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ΧΡΟΝΩΝ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ.

ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕ «ΑΝΑΘΕΣΗ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΟΝΟ ΤΟ 10% ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΣΔΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.