Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ

Χωρίς σμπαριές θα μείνουν φέτος οι κυνηγοί καθώς το Σ.τ. Ε. με δικαστική του διαταγή απαγορεύει το κυνήγι για την κυνηγετική περίοδο 13-14.

Στο Σ.τ.Ε. κατέφυγε η  οργάνωση «Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος», όχι μόνο για παράβαση του συντάγματος και των διεθνών συνθηκών, αλλά  και για σημαντικό κίνδυνο της μείωσης και διατάραξης των πληθυσμών της άγριας πανίδας, κυρίως κατά την περίοδο της μετανάστευσης των πτηνών.

Ακόμη δύο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους φαίνεται να έγινε δεκτή από το Σ.τ.Ε. η προσφυγή της οικολογικής οργάνωσης είναι οι πυρκαγιές που έχουν μειώσει σημαντικά τους βιοτόπους των άγριων πουλιών και  ζώων και η αδυναμία της πολιτείας να βάλει έναν φραγμό στην μεγεθύνουσα λαθροθηρία.

Ακόμη τονίζεται ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν κάθε χρόνο την κυνηγετική περίοδο είναι πανομοιότυπες, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες για την άγρια πανίδα που ισχύουν την τρέχουσα χρονική περίοδο.

 

Ωστόσο η απαγόρευση του κυνηγίου δεν είναι οριστική καθώς αναμένεται να κριθεί ξανά από την επιτροπή Αναστολών του Σ.τ.Ε. …

 

300.000 ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ; ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ; ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΑ.Κ.Ο.Ε. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΘΕΙ ΤΟ Σ.Τ.Ε. ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.

ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1979 ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.