Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ BATANODE METAL STAR ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΜΟΛΥΒΔΟ;

Συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα ρυπαίνοντας το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα με μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα, η εταιρεία BATANODE METAL STAR ΕΠΕ, η οποία διαχειρίζεται παράνομα συσσωρευτές αυτοκινήτων στο πεντηκοστό τέταρτο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Παρά τις αποκαλύψεις των ελεγκτών περιβάλλοντος ύστερα από σχετικές επιτόπιες έρευνες, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί παράνομα ορθοκάμινο και λιώνει μόλυβδο μολύνοντας τα πάντα στην περιοχή με επικίνδυνα τοξικά,   και τις εισαγγελικές αποφάσεις που την καταδικάζουν, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δεν έχει οδηγήσει ακόμη, σε αναγκαστικό λουκέτο την επιχείρηση.

 Έτσι συνεχίζει να  παράγεται στις εγκαταστάσεις της από αλλοδαπούς εργάτες, δευτερόχυτος μόλυβδος από ανακύκλωση παλιών συσσωρευτών, παράνομα, χωρίς άδειες και περιβαλλοντικά μέτρα ασφαλείας, σαν να μην τρέχει τίποτα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ «ΣAΠΙΑΣ» ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΡΥΠΟΓΟΝΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ.