Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ- ΑΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο NATURA

Υπογράφεται σε λίγες ημέρες η υπουργική απόφαση για το νέο χωροταξικό πλαίσιο, στο οποίο εντάσσονται πλέον οι δράσεις για ποιοτικό τουρισμό και ήπιας μορφής ανάπτυξη σε νησιά, βραχονησίδες και παραλίες…

Στα μικρά νησιά θα κατασκευάζονται πλέον μόνο καταλύματα τριών και τεσσάρων αστέρων ενώ στα μεγαλύτερα από αυτά μόνο ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις τεσσαρων και πέντε αστέρων.

 Στο σχέδιο εντάσσονται ακατοίκητες βραχονησίδες με έκταση πάνω από 300 στρέμματα, ακόμη και περιοχές natura για ήπιες επενδύσεις.

Αφήνεται ανοιχτό να δημιουργηθούν δύο ακόμη νέα λιμάνια κρουαζιέρας στο Φαληρικό Όρμο και το Λαύριο, ενώ σχεδιάζονται και υποβρύχια μουσεία προκειμένου να ενισχυθεί ο καταδυτικός τουρισμός στη χώρα.

Παράλληλα προτείνεται η κατασκευή γηπέδων γκόλφ σε Ιωάννινα Βόλο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αργολίδα, Μεσσηνία, Κέρκυρα, Ρόδο Ζάκυνθο και Κώ, ενώ από τη ζώνη natura βγαίνουν τα νησιά Κίμωλος και Ανάφη, ενώ εντάσσονται Αλλόνησσος, Κύθνος, Αμοργός, Αστυπάλαια,  Ίος, Κέα, Μήλος, Σαμοθράκη, Φολέγανδρος και Τήνος.

Τέλος το νέο χωροταξικό σχέδιο επιτρέπει τις υδατοκαλλιέργειες  υπο προϋποθέσεις, σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες περιοχές.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ  ΠΑΕΙ…ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΒΙΛΕΣ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΡΟΔΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΙΣ …ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ.