Ακτινοβολίες Θορυβος-Ακτινοβολίες Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

Λευχαιμίες και καλοήθεις όγκους στον ακουστικό πόρο, μπορεί να προκαλέσει στα μικρά παιδιά η χρήση κινητού τηλεφώνου σύμφωνα με τελευταία μελέτη  της Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας του Καρκίνου.

Μάλιστα η ίδια επιτροπή έχει κατατάξει πλέον τη χρήση του κινητού στους καρκινογόνους παράγοντες  στην κατηγορία 2Β, μαζί με την νικοτίνη.

Στη χώρα μας διαπιστώνεται  από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, ότι χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, το 1% των παιδιών στο νηπιαγωγείο, το 30% στο δημοτικό και το 80% στο λύκειο, προκαλώντας έντονη ανησυχία και σκεπτικισμό για τους κινδύνους.

Τα παιδιά αντί να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο ως μέσο έκτακτης επικοινωνίας με τους γονείς ή φίλους, μπαίνουν στο διαδίκτυο κι το Φέισμπουκ, αγνοώντας τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει στην υγεία τους.

Τα ερευνητικά κέντρα πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει ν αποθαρρύνονται και ν αποφεύγουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου ιδιαίτερα σε ηλικίες κάτω των 10 ετών και οι γονείς να παίρνουν μέτρα ασφαλείας για την πλοήγηση στο διαδίκτυο .

Στο αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα των παιδιών, παρουσιάζονται συμπτώματα όπως, πονοκέφαλοι, κόπωση, προσωρινή απώλεια μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης, οδηγώντας σε αμηχανία τον επιστημονικό κόσμο.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε  ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ «ΣΚΥΨΕΙ» ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ;