Καταναλωτής Ποιότητα και Τιμές

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Σε επενδύσεις 3 δις  Ευρώ έχει προχωρήσει τα τελευταία τρία χρόνια η ΔΕΗ, κατασκευάζοντας τη νέα μονάδα  Φυσικού Αερίου στο Αλιβέρι, το νέο Υδροηλεκτρικό σταθμό του Ιλαρίωνα, τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και πολλά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕH συνεχίζεται με την λιγνιτική μονάδα Πτολεμαϊδα V  Συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δις ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Η νέα αυτή μονάδα θα παρέχει δυνατότητα παραγωγής 660 MW για ηλεκτρισμό και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η λειτουργία της μονάδας ικανοποιεί πλήρως τις νέες αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, επειδή θ’ αντικαταστήσει παλιές ενεργοβόρες μονάδες και θα πετύχει μείωση της κατανάλωσης λιγνιτών κατά  40%.

Στη νέα μονάδα αναμένεται να δημιουργηθούν 3.000 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα καλυφθούν από ανέργους- κατοίκους της Πτολεμαϊδας.

 ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.ΤΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕ……ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ;