Οτα Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Μετά από παρέμβαση του ΠΑΚΟΕ απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες από το Πεδίον του Άρεως.

Η παρέμβαση και η καταγγελίες του ΠΑΚΟΕ, μέσω των εκπομπών στο Κόντρα Channel, αλλά και  μέσω της εφημερίδας μας, ξύπνησαν τον κοιμώμενο μηχανισμό του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος εδέησε να απομακρύνει τις λαμαρίνες του έκπτωτου εργολάβου από το πεζοδρόμιο στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μπροστά ακριβώς από το άγαλμα της Αθηνάς.

Όπως βλέπετε και στις φωτό, ΠΡΙΝ την παρέμβαση του ΠΑΚΟΕ, ο Δήμος Αθηναίων δεν έκανε τον κόπο να απομακρύνει αυτή τη σαβούρα από το πεζοδρόμιο θέτοντας σε κίνδυνο τους περαστικούς, διαιωνίζοντας παράλληλα την ασχήμια, στο πάρκο.

ΜΕΤΑ την παρέμβασή μας, (ας ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας, δεν πειράζει), ο χώρος καθάρισε, οι επικίνδυνες παλιολαμαρίνες εξαφανίστηκαν και το πάρκο έχει την είσοδο που του αξίζει.

Σημειώνουμε ότι είχαμε θίξει το θέμα και στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας μας γράφοντας :

«Η κρατική μηχανή λειτουργεί αντικοινωνικά», Τέσσερα χρόνια οι λαμαρίνες στο πεζοδρόμιο της  Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μπροστά από το άγαλμα της Αθηνάς καταλαμβάνουν τα ¾ του πεζοδρομίου»

Στο ίδιο κείμενο στηλιτεύσαμε την ανευθυνότητα των υπευθύνων του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι παρέπεμπαν από τον Άννα στον Καϊάφα, οι τεχνικές υπηρεσίες στην υπηρεσία καθαριότητας και τούμπαλιν.

 

Στις 9  Νοέμβρη είχαμε επισημάνει και στηλιτεύσει στην εκπομπή του ΠΑΚΟΕ στο ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL , «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» «

 

«Η τρίτη παρατήρηση είναι για το πάρκο στο Πεδίον του Άρεως. Υπάρχουν εκεί κάποιες λαμαρίνες εγκαταλειμμένες εδώ και καιρό. Έμεινε έκπτωτος ο εργολάβος, αλλά οι λαμαρίνες βρίσκονται ακόμη στο πεζοδρόμιο. Και όταν απευθυνθήκαμε στον κ. Βαρελά τον Αντιδήμαρχο Αθήνας, μας είπε ότι, δεν είναι δική του δουλειά,  αλλά των τεχνικών υπηρεσιών.

Απευθυνθήκαμε στις τεχνικές υπηρεσίες και μας είπαν με τη σειρά τους, ότι είναι θέμα καθαριότητας.

Επι τέλους αποφασίστε τους ρόλους σας. Δεν μπορούμε όμως να βλέπουμε τα πεζοδρόμια να είναι κατειλημμένα από ακαλαίσθητες, ενοχλητικές κι επικίνδυνες λαμαρίνες κάποιων εργολάβων,  οι οποίοι κάποτε είχαν κάποιο έργο, έκαναν παρανομίες, έμειναν έκπτωτοι και στο τέλος μας άφησαν τις σκουπιδο-λαμαρίνες τους αμανάτι.

Έλεος, απέναντι από το άγαλμα της Αθηνάς, ακριβώς απ έξω, είναι οι λαμαρίνες, εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα. Χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης πλέον εκεί.

Τι γίνεται κύριοι του Δήμου της Αθήνας;   Κύριε Δήμαρχε, ασχοληθείτε, δείτε τι συμβαίνει.»