Το δυναμικό τους παρόν έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της σχεδιαζόμενης μονάδας διαχείρισης αποβλήτων  που απέχει μόλις 450 μέτρα από το χωριό Καλλιρρόη.

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι καθώς ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη τους για ένα τόσο σημαντικό έργο που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία τους.

Το έργο έχει αναλάβει ο «εθνικός εργολάβος» ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. η οποία δεν φαίνεται να υπολογίζει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και το γεγονός ότι το έργο επιχειρείται να φτιαχτεί στο μέσον μια περιοχής η οποία συνδέεται με τρείς φυσικές λίμνες απείρου κάλλους.

Οι κάτοικοι οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ακυρώσουν το έργο, τα έχουν βάλει με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ενώ εξοργισμένοι είναι και με την Αντιπεριφεριάρχη Ντίνα Νικολάκου.

Ο ΔΗΜΟΣ, ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.