Οι κάτοικοι των χωριών Μακρίσια, Φλόκας και Αλφειούσα στην Ηλεία δηλώνουν, ότι δε θα επιτρέψουν περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής τους και του ποταμού Αλφειού. Όλα αυτά εξαιτίας της ολιγωρίας των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η κατάσταση στη θέση «Λίμνες», λίγες δεκάδες μέτρα απ΄ το φράγμα του ποταμού Αλφειού, είναι τεταμένη εδώ και μέρες. Αιτία αποτελούν τα σκουπίδια των δύο δήμων του νομού και η προγραμματισμένη μεταφορά του δεματοποιητή και εγκατάστασή του στην περιοχή «Λίμνες». Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν την υποβάθμιση της περιοχής τους. Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι ζητούν… κατανόηση και υπομονή. Μόλις την Τρίτη  01/10/2013 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τους δύο νομούς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους έδωσε περιθώριο ενός μήνα ακόμα προκειμένου να διευθετήσουν το θέμα. Η προηγούμενη προθεσμία που είχε δοθεί από την Περιφέρεια έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό από την πλευρά της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα. Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης ο δήμαρχος Πύργου είπε πως στην επίμαχη θέση θα μεταφερθεί μόνο ο δεματοποιητής, ο οποίος και θα μετατρέπει το σκουπίδια σε δέματα και ότι στη συνέχεια θα μεταφέρονται αλλού και δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον του ποταμού.

Η πρόεδρος της Περιβαλλοντικής  δήλωσε ότι : η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι κάτοικοι έκαναν υπομονή για καιρό αλλά τα πράγμα έφτασε στα άκρα.

Σε ένα πανέμορφο τοπίο ανάμεσα στα πεύκα οι υπεύθυνοι αυτού του τόπου θεώρησαν σωστό να δημιουργήσουν μια χωματερή. Οι δήμαρχοι διαβεβαιώνουν πως όλα αυτά θα λήξουν μόλις πάρει μπροστά το εργοστάσιο των απορριμμάτων στη θέση Τριανταφυλλιά, μεταξύ Πύργου και Καλαμάτας. Σημαντικό επίσης είναι ότι περιμένουν με ανυπομονησία οι κάτοικοι τους ελέγχους του νερού του ποταμού από το Χημείο, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της μόλυνσης αφού πρόκειται για ένα ποτάμι που δίνει νερό στις καλλιέργειες του μισού νομού.

 

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ» ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ (ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ   ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ