ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 92/19-7-2013
ΘΕΜΑ: ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Την εγκληματική αδιαφορία της ‘’εξουσίας’’ θα κατήγγειλε οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος, όταν διάβαζε την συνημμένη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τις παραβάσεις του Ιουνίου 2013.
Επιχειρήσεις χωρίς άδειες, απαγορευμένα και μολυσμένα τρόφιμα και πολλές άλλες παραβάσεις, συνθέτουν το σκηνικό αυτών των επιχειρήσεων. Αισχροκερδούν σε βάρος μας οι επιχειρήσεις και τα παυσίπονα πρόστιμα των 2.000-3.000 ευρώ που υποβλήθηκαν, είναι σαν να φωνάζουν οι επιχειρήσεις την φράση ‘’ ε και τι έγινε λοιπόν’’.
Αυτά κύριοι της ‘’εξουσίας’’. Έχετε τα χαιρετίσματα του ΠΑΚΟΕ.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
1. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. στην Καλλιθέα διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
2. Πρόστιμο € 8.000 στην αποθήκη αναψυκτικών και εμφιαλωμένων ποτών PEPSICO – HBH A.B.E. στο Κορωπί διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για το προϊόν “Gatorade Thirst Quencher Tropical Fruit Flavour”, το οποίο οδηγούσε σε πλάνη τον καταναλωτή καθώς εμφανιζόταν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενώ τα ίδια χαρακτηριστικά εμφανίζουν όλα τα παρόμοια τρόφιμα.
3. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο συσκευασίας ελαιολάδου και σπορελαίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΤΡΟΦΙΜΑ Ε.Π.Ε. στην Κηφισιά διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είχε Κ232=3,16±0,17 (95%), ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για την κατηγορία που δηλωνόταν είναι 2,50.
4. Πρόστιμο € 1.500 στο αναψυκτήριο ΧΡΙΣΤΗΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ στο Παλαιό Φάληρο διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
5. Πρόστιμο € 2.000 στο κρεοπωλείο ΑΣΠΑΣΙΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ στην Ηλιούπολη διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων.
2
6. Πρόστιμο € 9.500 στο εργαστήριο αρτοσκευασμάτων ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ε. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ στο Περιστέρι διότι διαπιστώθηκαν:
– Μη κανονικά – μη ασφαλή τρόφιμα.
Κατά τον έλεγχο της συσκευασίας των τροφίμων διαπιστώθηκε ότι από τον κατάλογο των συστατικών απουσίαζε η αναφορά τόσο στα βελτιωτικά όσο και στο συντηρητικό προπιονικό ασβέστιο. Επιπλέον, στον κατάλογο συστατικών του βελτιωτικού P1000 BIO αναφέρονταν μεταξύ άλλων το αλεύρι σόγιας και η σκόνη ορού γάλακτος. Η μη αναγραφή τους στα συστατικά του τελικού προϊόντος καθιστούσε το τρόφιμο μη ασφαλές – επιβλαβές για την υγεία των ατόμων με αλλεργία στη σόγια ή/και στο γάλα.
– Απόκλιση από τις απαιτήσεις της ορθής υγιεινής πρακτικής.
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του εξοπλισμού.
7. Πρόστιμο € 1.500 στο οβελιστήριο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΝΤΡΕΚΟΣ Ο.Ε. στο Χαλάνδρι διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
8. Πρόστιμο € 20.000 στην εταιρεία εμπορίας τροφίμων – υλικών – αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε ότι :
– Η επιχείρηση προέβη σε διακίνηση μη ασφαλών υλικών και αντικειμένων που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί για την ακαταλληλότητα των προϊόντων. Επιπλέον, δεν προέβη σε ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τους λόγους της απόσυρσης.
9. Πρόστιμο € 6.000 στη βιομηχανία παραγωγής μιγμάτων και συσκευασίας πρώτων υλών βιομηχανιών τροφίμων Ν. ΛΕΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε. στην Τανάγρα διότι διαπιστώθηκαν:
– Μη ασφαλή τρόφιμα.
Πρόκειται για το συστατικό NOVOCARB 20, το οποίο δεν διαθέτει πιστοποιητικό καθαρότητας και το μείγμα SAUCE MIX, το οποίο περιείχε συστατικό για το οποίο δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
3
10. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση διανομής τροφίμων – ζαχαρώδων – ψιλικών ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Α.Ε. στο Κορωπί διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για κρουασάν με γέμιση κρέμα κακάο στην επισήμανση του οποίου δεν αναγραφόταν το ποσοστό του συστατικού φουντουκόπαστα του οποίου η εικόνα διακρινόταν στην συσκευασία.
11. Πρόστιμο € 2.000 στο σχολικό κυλικείο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ στο Χαϊδάρι διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
12. Πρόστιμο € 2.000 στην πιτσαρία Ε. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. – DOMINOS PIZZA στο Χαϊδάρι διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα.
Πρόκειται για καλαμποκάλευρο, το οποίο περιείχε ξένα σώματα που δεν είχαν σχέση με τη φυσική κατάσταση του προϊόντος και ζώντα έντομα (ψείρες αλεύρου).
13. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο τροφίμων και ποτών ΑΛΠΙΝΑ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ Ε.Π.Ε. στη Νίκαια διότι διαπιστώθηκε :
– Ελλιπής τεκμηρίωση αναφορικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές, τις ορθές πρακτικές υγιεινής και το σύστημα αυτοελέγχου της επιχείρησης.
14. Πρόστιμο € 7.000 στο επαγγελματικό εργαστήριο ανάμιξης και συσκευασίας πρώτων υλών βιομηχανιών τροφίμων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚ. ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ – MUST στο Αιγάλεω διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή τρόφιμα.
Πρόκειται για το ανθρακικό ασβέστιο ΕΣ.5Μ NOVOCARB 20 για το οποίο δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα και το ανθρακικό ασβέστιο DIONYSSOMARBLE NOVOCARB 20, το οποίο δεν διαθέτει πιστοποιητικό καθαρότητας.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
15. Πρόστιμο € 1.500 στην πιτσαρία – ζαχαροπλαστείο CIAO ITALIA A.E. στην Αθήνα (Παγκράτι) διότι διαπιστώθηκε :
4
– Ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού της επιχείρησης.
16. Πρόστιμο € 7.500 στο αρτοποιείο – εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ Ε.Π.Ε. στην Αθήνα (Κάτω Πατήσια) διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
17. Πρόστιμο € 3.000 στο εστιατόριο – μπάρ εντός ξενοδοχείου ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Α.Ε. – FRESH HOTEL στην Αθήνα διότι διαπιστώθηκε :
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
18. Πρόστιμο € 4.500 στο ψητοπωλείο – εστιατόριο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΥΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στη Δάφνη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ορθή υγιεινή πρακτική.
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων αυτοελέγχου.
– Ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού της επιχείρησης.
19. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο – εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ΜΑΛΑΜΩ ΚΑΤΣΙΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Αργυρούπολη διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
20. Πρόστιμο € 23.000 στο αρτοποιείο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ στην Αθήνα (Πατήσια) διότι διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων του συστήματος αυτοελέγχου.
21. Πρόστιμο € 2.000 στο τυροκομείο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΟΥΤΗΣ – ΚΡΕΣΑΒΑΡΑ στην Άνδρο διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα.
Πρόκειται για τυρί κοπανιστή Π.Ο.Π. στην επισήμανση του οποίου δεν αναγραφόταν η υποχρεωτική ένδειξη του ελάχιστου λίπους.
5
22. Πρόστιμο € 7.000 στη βιομηχανία παρασκευής πρώτων υλών γαλακτοβιομηχανίας, αρτοσκευασμάτων και ενζύμων ALINDA – VELCO A.B.E.E. στην Τανάγρα διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή τρόφιμα.
Πρόκειται για το ανθρακικό ασβέστιο ΕΣ.5Μ NOVOCARB 20 για το οποίο δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
23. Πρόστιμο € 5.000 στη βιομηχανία παρασκευής πρώτων υλών γαλακτοβιομηχανίας, αρτοσκευασμάτων και ενζύμων ALINDA – VELCO A.B.E.E. στην Τανάγρα διότι διαπιστώθηκε :
– Μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας σε σχέση με την ευθύνη των επιχειρήσεων τροφίμων (υποχρέωση ανάκλησης).
24. Πρόστιμο € 6.000 στο εστιατόριο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΕΡ. ΚΡΑΛΛΗΣ – ΜΑΚΗΣ στο Περιστέρι διότι διαπιστώθηκε :
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
25. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΑΤΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΣΕΡΑΝΟ στον Πειραιά διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη βιβλιαρίων ή πιστοποιητικών υγείας των εργαζομένων.
26. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο ΠΕΤΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στον Πειραιά διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
27. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ΚΡΙ – ΚΡΙ στην παραλία Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
Η επιχείρηση διέθετε προς πώληση αλιεύματα, τα οποία ήταν κατεψυγμένα, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο.
28. Πρόστιμο € 3.000 στο εστιατόριο ξενοδοχείου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Α.Ε. – DOLPHIN BAY στην Αμμουδάρα Γαζίου Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
6
29. Πρόστιμο € 2.000 στο κέντρο πολιτιστικών – καλλιτεχνικών – ψυχαγωγικών εκδηλώσεων ΚΟΥΡΗΤΕΣ Α.Ε. στον Σκαφιδαρά Γαζίου Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
30. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο ξενοδοχείου MAREBLUE HELLAS Ε.Π.Ε. – MAREBLUE NEPTUNO BEACH στην Αμμουδάρα Γαζίου Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκαν:
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
31. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ στην παραλία Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
Η επιχείρηση διέθετε προς πώληση αλιεύματα, τα οποία ήταν κατεψυγμένα, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο.
32. Πρόστιμο € 2.000 στην εγκατάσταση παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Ηράκλειο Κρήτης διότι διαπιστώθηκε :
– Παραγωγή και διάθεση στην αγορά μη ασφαλών τροφίμων.
33. Πρόστιμο € 2.000 στο αναψυκτήριο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ στην Χερσόνησο Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και ορθών πρακτικών υγιεινής.
34. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ – ΖΟΡΜΠΑΣ στην παραλία Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκαν :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
Η επιχείρηση διέθετε προς πώληση αλιεύματα, τα οποία ήταν κατεψυγμένα, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο.
7
35. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο – καφέ – μπαρ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ – ΜΙΧΑΗΛ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ Ο.Ε. – ΑΛΜΥΡΑ στην παραλία Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
Η επιχείρηση διέθετε προς πώληση αλιεύματα, τα οποία ήταν κατεψυγμένα, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο.
36. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο ΕΥΘΑΛΕΙΑ ΧΡΗΣΤΑΚΗ στις Γούρνες (πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών) διότι διαπιστώθηκε ότι :
– Η επιχείρηση διέθετε προς πώληση πολλά από τα μη επιτρεπόμενα είδη, όπως σοκολάτες, σοκοφρέτες, κρουασάν σοκολάτας, πατατάκια, κέικ σοκολάτας, γλειφιτζούρια, πατατάκια, αναψυκτικά κλπ.
37. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο – μπαρ εντός ξενοδοχείου ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ στον Βοτανικό Ιωαννίνων διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
38. Πρόστιμο € 2.000 εστιατόριο – καφέ – μπαρ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ – ΠΑΛΑΤΙΝΟ στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο Ιωαννίνων διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
39. Πρόστιμο € 1.500 στο εργαστήριο τροφίμων ΣΤΕΦΑΝΟΣ Χ. ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ – Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ στην Έδεσσα διότι διαπιστώθηκε :
– Ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με το σύστημα HACCP.
40. Πρόστιμο € 20.000 στο κατάστημα τροφίμων ΑΣΩΝΙΤΗΣ Ε.Π.Ε. – ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων.
41. Πρόστιμο € 2.000 στο ιχθυοπωλείο ΑΓΟΡΗ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΗ – ΤΟ ΠΥΡΟΦΑΝΙ στην Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για μύδια με παρέλευση της ημερομηνίας διατηρησιμότητας.
8
42. Πρόστιμο € 2.000 στην ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΛΕΣΕΛ διότι διαπιστώθηκε :
– Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο βρέθηκε μη κανονικό για την κατηγορία που δηλωνόταν.
43. Πρόστιμο € 6.000 στο σούπερ μάρκετ Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. στη Θέρμη (Πλαγιάρι) διότι διαπιστώθηκε :
– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.
44. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. στο Θερμαϊκό (Επανωμή) διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για σοκολάτες με παρέλευση της ημερομηνίας διατηρησιμότητας.
45. Πρόστιμο € 3.000 στο σούπερ μάρκετ KEY FOOD A.E. στη Χίο διότι διαπιστώθηκε:
– Μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
46. Πρόστιμο € 2.000 στο κρεοπωλείο – παντοπωλείο Π. ΨΥΧΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στη Χίο διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για τυρί σκληρό γίδινο, το οποίο δεν έφερε καμία επισήμανση και ένα μέρος αυτού εμφάνιζε μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες.
47. Πρόστιμο € 2.000 στο τυποποιητήριο μελιού Λ. ΑΘΗΝΑΔΗΣ – Α. ΤΕΤΤΕΡΗ Ο.Ε. στη Χίο διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη κανονικά τρόφιμα – παραπλάνηση του καταναλωτή.
Πρόκειται για μέλι, το οποίο παραπλανούσε τον καταναλωτή διότι δεν επρόκειτο για μέλι θυμαριού και ανθέων (όπως αναγραφόταν στη συσκευασία) αλλά για μέλι ζαχαροπλαστικής, όπως προέκυψε από την αυξημένη υδροξυμεθυλοφουρφουράλη (50,6 mg/Kg) της οποίας το επιτρεπόμενο όριο είναι 40mg/Kg.
48. Πρόστιμο € 60.000 στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας προϊόντων τομάτας ΣΕΚΟ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. διότι διαπιστώθηκαν :
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόκειται για 3.437.372 κιλά τοματοπολτού και κύβου τομάτας.
9
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
– Ανεπαρκής εφαρμογή και ενίοτε μη εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου.
49. Πρόστιμο € 3.000 στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε. – ΡΟΔΟΠΗ διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρω