Χωρίς κατηγορία

20-6-2013 TO ΠΑΚΟΕ ΟΙΚΟΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε ΚΑΙ ΗΠΑ

Στο περιθώριο της διήμερης συνόδου του G8 Ε.Ε. και ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου. ΟΙ οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι μια τέτοια συμφωνία θα φέρει μόνο οφέλη για την ευρωπαϊκή και την αμερικανική οικονομία. Το λονδρέζικο centre for Economic Policy Research εκτιμά το όφελος για την Ε.Ε. στα 119 δις ευρώ, ενώ για τις ΗΠΑ στα 95 δις ευρώ. Το γερμανικό Bertelsman Foundation βλέπει αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα κατά 13% και της Ε.Ε. κατά 5%. Τις τεράστιες προσδοκίες πολιτικών και επιχειρηματικού κόσμου για την επερχόμενη συμφωνία σκίασε  πριν από λίγες μέρες η σθεναρή αντίσταση κάποιων ανθρώπων του ευρωπαϊκού… πολιτισμού. Γνωστοί κινηματογραφιστές αντιτάχθηκαν στην επικείμενη και ανεξέλεγκτη εισβολή του Χόλιγουντ -στο όνομα της ελευθερίας του εμπορίου- στην ευρωπαϊκή αγορά. Πίεσαν και με τη στήριξη της Γαλλίας κατάφεραν να έχουν απόφαση από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εμπορίου για εξαίρεση των τομέων του πολιτισμού από την επικείμενη διατλαντική συμφωνία.

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΧΩΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.

 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Μερικές μέρες με υψηλές θερμοκρασίες και λίγα μποφόρ παραπάνω ήταν αρκετά προκειμένου να φουντώσουν πύρινα μέτωπα στα δάση της χώρας. Μέσα σε μόλις δύο μέρες ξέσπασαν περισσότερες από 40 δασικές πυρκαγιές! «Τα τεχνικά μέσα δεν επαρκούν. Έχουμε πολύ γερασμένο στόλο αεροπλάνων και δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε άλλα. Χρειαζόμαστε 10 καινούργια αεροπλάνα και 415 canadair» είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Η σημαντικότερη από τις πυρκαγιές εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Επίσης, στα Χανιά συνελήφθη ο 56χρονος Έλληνας , ο οποίος κατηγορείται για «εμπρησμό από πρόθεση» για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες μέρες στην κοινότητα Πρασέ του Δήμου Πλατανιά.

ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ, ΦΕΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

ΟΤΕ ΚΑΙ COSMOTE ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Με σύνθημα «Ανακυκλώνουμε- Μικρή προσπάθεια, μεγάλο αποτέλεσμα», το πρόγραμμα ανακύκλωσης του ΟTE και της Cosmote προτρέπει το κοινό να φέρει σε καταστήματα ΟΤΕ-Cosmote-Γερμανός, μπαταρίες, μελάνια εκτυπωτή και τηλεφωνικές συσκευές για ανακύκλωση. Ενισχύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ενέργειας, ο ΟΤΕ και η Cosmote θα δώσουν 1.000 ευρώ στους περιβαλλοντικούς φορείς «Φιλοδασική Ένωση Αθηνών» και «Καλλιστώ», για κάθε τόνο κινητών και σταθερών τηλεφωνικών συσκευών με τα αξεσουάρ τους, που θα συγκεντρωθούν μέχρι 1/5/2014. Ο ΟΤΕ και η Cosmote εφαρμόζουν μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, που απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους εργαζόμενους του ομίλου και οι οποίες επιδιώκουν τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργικής δραστηριότητας των δυο εταιρειών στο περιβάλλον, σύμφωνα με διεθνείς κανόνες και πρακτικές.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ; ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ Η COSMOTE ΚΑΙ Ο ΟΤΕ.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Με νέο υπόμνημά του προς τον Δήμο Αθηναίων, το ΥΠΕΚΑ, όπως και στο σύνολο των αρμοδίων, η Επιτροπή Αγώνα για το μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Άνω Αμπελοκήπων ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον. ΟΙ καθ’ ύλην αρμόδιοι προϊστάμενοι έχουν σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη ολιγωρία τους και θα πρέπει να ελεγχθούν, σημειώνουν οι δύο φορείς.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΩΡΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΑΦΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος βραβεύθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών(ΔΑΑ) από το Συμβούλιο Αεροδρομίων της Ευρώπης. Η φετινή βράβευση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αντικατοπτρίζει τη διαρκή προσπάθεια του ΔΑΑ για βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών του πέρα και πάνω από τις τυπικές δεσμεύσεις που επιβάλλει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Μερικές μόνο από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του ΔΑΑ είναι : 1) η κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,05 MWp, 2) η εφαρμογή σειράς μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας και 3) η υλοποίηση δράσεων, η εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και η παροχή οικονομικών κινήτρων για την ανακύκλωση υλικών και απορριμμάτων, που οδήγησαν στο εντυπωσιακό «άλμα» στην ανακύκλωση των απορριμμάτων που παράγονται στους χώρους του αεροδρομίου- από 3% το 2001 σε 53% το 2012.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΒΡΑΒΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΟΥΔΕΝ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!

 

ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ

Πυρ και μανία είναι πολλοί κάτοικοι της περιοχής πέριξ της οδού Μιχαηλίδη, απέναντι από το «Μακεδονία Παλλάς» στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Δήμος έκοψε λεύκες δεκάδων χρόνων, ώστε να πραγματοποιήσει ανάπλαση στο πεζοδρόμιο και να τοποθετηθούν κολονάκια για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα. «Τα παιδιά μας μεγάλωσαν παίζοντας κάτω από τη σκιά αυτών των δέντρων. Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα» δήλωσε ο Χάρης Ιακωβίδης κάτοικος της περιοχής. «Πρόθεση του δήμου είναι να απομακρυνθούν οι λεύκες, καθώς προκαλούν πολλά προβλήματα, όπως αλλεργίες, το ριζικό του σύστημα «πετάει» τα πλακάκια του πεζοδρομίου και δεν είναι σταθερές. Θα τι αντικαταστήσουμε με άλλα, καταλληλότερα δέντρα» είπε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΤΑ «ΚΑΒΑΚΙΑ»ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΑΙΜΑΡΓΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ «ΜΠΡΑΒΟΥΣ»ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Σε «οθωμανικά κατάλοιπα» απέδωσε την αδυναμία του Ελληνικού Δημοσίου εδώ και 190 χρόνια να συγκροτήσει Κτηματολόγιο ο υπουργός Περιβάλλοντος Β.Λιβιεράτος, υπερασπιζόμενος τη συγχώνευση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδας, Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, με την Κτηματολόγιο Α.Ε., Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αφρ. Θεοπεφτάτου, τόνισε ότι «το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσια περιουσία και ως εκ τούτου επιβάλλεται να διενεργηθεί από δημόσιο φορέα υπέρ του συμφέροντος του συνόλου της κοινωνίας». Παρατήρησε ακόμα ότι «σε καμία χώρα το κράτος δεν έχει απολέσει έλεγχο για την κατάρτιση και τη διαχείριση του Κτηματολογίου».

ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ;

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Έπειτα από καταγγελίες της «Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση Απορριμμάτων» που αφορούν τη διακίνηση αποβλήτων τα οποία προέρχονται από περιοχές εκτός νομού Αττικής και τη διάθεσή τους στον επιβαρυμένο ΧΥΤΑ Φυλής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Θέμης Μπαλασόπουλος, θα ζητήσει άμεσα σχετική εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος. Ακόμη και αν τα σκουπίδια ήταν ανακυκλώσιμα στο σύνολό τους, ελέγχεται εάν ακολουθούν πλήρως τη νόμιμη διαδικασία, καθώς το θέμα είναι τι γίνεται με το υπόλειμμά τους. Κατά το παρελθόν, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) , Γιάννης Σγουρός, έχει διαψεύσει ότι εισέρχονται στον ΧΥΤΑ Φυλής σκουπίδια άλλων νομών. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, τα σκουπίδια όχι μόνο μπαίνουν, αλλά «υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ότι αυτό το υπόλοιπο που προέρχεται από τα σκουπίδια εκτός Αττικής να χρεώνεται σε δήμους εντός Αττικής», συμφώνα με τον κ.Κεφαλά, μέλος της Πρωτοβουλίας.

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΘΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ! ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.

 

 


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δελτίο Τύπου

 

  • Εγκρίθηκε γνωμοδότηση του Νίκου Χουντή για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΕΠΕ) ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

 

Εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα (με μία αποχή) στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωμοδότηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή σχετικά με την οδηγία για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωμοδότησή του, όπως εγκρίθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, κλείνει τα όποια «παράθυρα» είχαν επιχειρηθεί να διατηρηθούν ανοιχτά στην προτεινόμενη νομοθεσία.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Νίκος Χουντής δήλωσε:

«Εγκρίναμε σήμερα ένα από τα κυριότερα εργαλεία για την άσκηση της περιβαλλοντικής πολιτικής.  Πετύχαμε τη συμμετοχή του κοινού σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας υλοποίησης ενός έργου. Ενδυναμώσαμε  το σύστημα αξιολόγησης με τη χρησιμοποίηση διαπιστευμένων, τεχνικά άρτιων και ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ώστε η Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να μη βάλλεται από σύγκρουση συμφερόντων και να αποφεύγονται φαινόμενα διαφθοράς. Επιβάλλαμε την υποχρεωτική παρακολούθηση ενός  έργου και τη λήψη διορθωτικών μέτρων. Περιορίσαμε σημαντικά τα κενά στην πρόταση της οδηγίας. Στείλαμε το μήνυμα ότι η κοινωνικοοικονομική συγκυρία που διάφοροι επικαλούνται για να περάσουν απαράδεκτους fast-track νόμους σε εθνικό επίπεδο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την αποδυνάμωση της οδηγίας. Ελπίζουμε ότι η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα υιοθετήσει τις θέσεις μας και δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αναφορών ενέκρινε ότι:

– εξασφαλίζεται η συμμετοχή του κοινού σε όλα τα στάδια της διαδικασίας για την έγκριση ενός ιδιωτικού ή δημόσιου έργου, κατά τρόπο που να καλύπτονται και οι 3 πυλώνες της Συνθήκης του ΄Ααρχους. Δηλαδή, οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις περιβαλλοντικές πληροφορίες, να συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που έχουν συνέπειες για το περιβάλλον, αλλά  και να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να προσβάλουν πράξεις και παραλείψεις από ιδιώτες και δημόσιες αρχές, οι οποίες συνιστούν παράβαση διατάξεων του δικαίου περιβάλλοντος,

– οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συχνά στερούνται αντικειμενικότητας γιατί η ευθύνη για τη σύνταξή τους ανατίθεται στον κύριο του έργου. Ψηφίστηκε ομόφωνα ότι η αρμόδια εθνική αρχή θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι η ΕΠΕ θα συντάσσεται από διαπιστευμένους, τεχνικά και επιστημονικά αρμόδιους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα είναι ανεξάρτητοι και δεν θα βάλλονται από συγκρουόμενα συμφέροντα,

– δημιουργείται μηχανισμός παρακολούθησης τόσο στο στάδιο κατασκευής όσο και λειτουργίας ενός έργου ώστε να αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή οι δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον,

– ο κύριος του έργου θα υποχρεώνεται να λαμβάνει διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα δημοσιοποιούνται, όταν διαπιστώνονται σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο κύριος του έργου αλλά και οι τεχνικά αρμόδιοι εμπειρογνώμονες και/ή οι εθνικοί εμπειρογνώμονες μπορεί να υπόκεινται σε ποινές ή κυρώσεις εάν οι αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες οφείλονται σε αμέλεια ή σε σοβαρή παράβαση των προτύπων διαπίστευσης,

– περιορίζεται σημαντικά η εξαίρεση της οδηγίας όσον αφορά περιπτώσεις εθνικής άμυνας και έκτακτης ανάγκης. Στο μέλλον η εξαίρεση αυτή θα επιτρέπεται κατά τρόπο πολύ πιο αυστηρό, αποκλειστικά και μόνο και ως τελευταίο καταφύγιο για έργα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και αφού έχουν αποκλειστεί όλες οι εναλλακτικές λύσεις,

– στο μέλλον θα λαμβάνονται υπόψη οι αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στο έδαφος, τα ύδατα, τον αέρα, το κλίμα, στα υλικά αγαθά και στην πολιτιστική κληρονομιά,

– καλύπτονται όλα τα έργα που ενδέχεται να έχουν σοβαρές διασυνοριακές δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον,

– για πρώτη φορά γίνεται υποχρεωτική η σύνταξη ΕΠΕ για έργα υπαίθριων εξορυκτικών δραστηριοτήτων λόγω των ρυπογόνων επιπτώσεών τους στο έδαφος, το νερό και τον αέρα.

20/06/13                                                                                      Το Γραφείο Τύπου

 

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ