skoupidia-akropoliΚαυτές συνομιλίες μέσα σε cd, εντυπωσιακές καταγραφές από τον «κοριό» της ΕΛΑΣ, δικαστικές παρακολουθήσεις και μια πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ συνθέτουν τα νέα στοιχεία της εικόνας που σχετίζεται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές, με φόντο τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία.

Πριν από μερικές εβδομάδες το αρμόδιο τμήμα της ΕΛΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, cd με τις τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, τα τηλέφωνα των οποίων παρακολουθούνταν με δικαστική εντολή. Με βάση αυτές τις συνομιλίες, θεωρείται βέβαιο ότι το κατηγορητήριο θα επεκταθεί εκτός των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα επώνυμα πρόσωπα και υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών της Ηλείας.

Στο πόρισμα που διαβίβασε το ΣΔΟΕ περιγράφεται αναλυτικά η παράνομη δράση του φερόμενου από τις δικαστικές αρχές ως «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης, εργολάβου Θεόδωρου Καράμπελα, για τις κομπίνες με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία μέσω ανύπαρκτων εταιρειών.

Ο πρώην δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, επί των ημερών του οποίου εντοπίστηκαν όλα αυτά, δήλωσε ότι το ΣΔΟΕ λέει ψέματα και ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από το πόρισμα, τονίζοντας ότι επί θητείας του όλα έγιναν νόμιμα.

Ο εργολάβος για την εκτέλεση και εξόφληση του ανωτέρω έργου εξέδωσε δύο Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών με το αντίστοιχο ποσόν που εξοφλήθηκαν την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 5 Νοεμβρίου 2009.
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφέρει ότι τα ανωτέρω εξοφληθέντα τιμολόγια είναι μερικώς εικονικά ως προς το σύνολο τους, και υπογραμμίζει ότι οδηγήθηκε σε αυτό το συμπέρασμα μετά τη διαπίστωση ότι οι 2.548 τόνοι απορριμμάτων του Δήμου Πύργου για εναπόθεση και ταφή στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, όπως αναγράφεται στα εκ δοθέντα φορολογικά στοιχεία, δεν μεταφέρθηκαν ποτέ εκεί.

Κανένας αρμόδιος από το Δήμο Μεσολογγίου και τους υπευθύνους του ΧΥΤΑ δεν γνωρίζει κάτι για μεταφορά των απορριμμάτων από το Δήμο Πύργου, δεν υπάρχει αποδεικτικό πληρωμής εισόδου και δεν υπάρχει καμιά σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ που προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του.

Στην πορισματική αναφορά σημειώνεται ακόμα ότι:

  • Έγινε προσπάθεια απόκρυψης για την έναρξη λειτουργίας του μισθωμένου δεματοποιητή κατά την κρίσιμη περίοδο 1 2.7.2009 – 31.12.2009, δηλαδή της πραγματικής ημερομηνίας και λειτουργίας του.
  •  Η ποσότητα απορριμμάτων η οποία αναφέρεται στις βεβαιώσεις του επιβλέποντος μηχανικού (σύνολο ποσότητας 6.756 τόνοι)… ουδέποτε μεταφέρθηκε.
  • Το μέγεθος της μεταφοράς απορριμμάτων από τον εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα σύμφωνα με τον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων ανερχόταν σε 886,84 τόνους απορριμμάτων.
  • Η επιπλέον μεταφερόμενη ποσότητα των 5.869,1 6 τόνων είναι εικονική.
  • Ο εργολάβος σε συνεργασία με κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πύργου, προκειμένου να εισπραχθεί το σύνολο του προϋπολογισμένου ποσού, εμφάνισαν στις χορηγηθείσες βεβαιώσεις εκτέλεσης του έργου ότι μετέφερε (σχεδόν διπλάσιες από τις πραγματικές) ποσότητες απορριμμάτων που δεν υπήρχαν.

 

Η διαπλοκή στο μεγαλείο της και ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει τίποτε όπως και ο περιφερειάρχης Τατούλης. Άραγε δεν βρίσκεται κάποιος εισαγγελέας να τους βάλει να φάνε τα σκουπίδια μέχρι… σκασμού. Κατά τα άλλα δικάζουν  τον πρόεδρο τον ΑΝΕΛ που αγανακτισμένος φώναξε για το περιβόητο Πάχτα, τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ‘’λιντσάρετε τον’’. Το ΠΑΚΟΕ έχει επανειλημμένα καταγγείλει αυτές τις διαπλοκές.