Οι τραπεζίτες μπορεί να δηλώνουν πώς δεν θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου όμως……

Κάνουν κατάσχεση οικογενειακών επιδομάτων της τάξεως των 735,00 ευρώ όταν η οφειλή ήταν 2.000,00 ευρώ περίπου.

Αυτό έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014 όταν οφειλέτης όφειλε στην τράπεζα 2.000,00 ευρώ του κατέσχεσε η τράπεζα τα 735,00 ευρώ του οικογενειακού του επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας.

Και το σενάριο αυτό συνεχίζεται, δηλαδή και πάλι η τράπεζα του κράτησε το οικογενειακό επίδομα των 735,00 ευρώ για οφειλή 1.300,00 ευρώ περίπου.

Αυτή είναι η ονομαζόμενη ως ευαισθησία, τραπεζική αναλγησία για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των πολιτών πελατών τους.

Όταν όλοι, ξένοι και ντόπιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πάσχουν για την ανάπτυξη της οικονομίας, τι εννοούν, θα θέλαμε να μην μένουν σε ζητωκραυγές και πυροτεχνήματα, να μας πουν αν οι αγωνίες τους αυτές, έχουν στόχο την ανθρώπινη ευτυχία, η είναι απλά στενός κύκλος – αυτοσκοπός.

Δεν είδαμε κανένα τραπεζίτη να αυτοκτονήσει.

Δεν είδαμε κανένα τραπεζίτη από πλούσιος να γίνει φτωχός.

Είδαμε και βλέπουμε, οικονομικές δυστυχίες ατόμων και επιχειρήσεων, κλειστά και ενοικιάζεται παντού και οι αυτοκτονίες καθημερινά να ανταγωνίζονται τα εγκλήματα κατά της ζωής, με κομμένα μέλη πεταμένα στη θάλασσα προχτές.

Η Μερκέλ και ο Σόιμπλε, για αυτά, διατυπώνουν σήμερα, την ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει πάρα πολύ στη σωστή κατεύθυνση.

Ο κος Υπουργός διατρανώνει ότι: δεν επιτρέπω σε κανέναν να εμφανίζεται ποιο ευαίσθητος από εμένα για την προστασία της 1ης κατοικίας των φτωχών και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Ο ίδιος, ντόμπρος, κος Υπουργός όταν τα δει ζόρικα, απαντά : Εγώ το κοίταξα, αλλά τι να σου πω, αυτοί εκεί είναι τρελοί όλοι τους.

Από αυτού του είδους τους τρελούς, Γιατρέ, ποιος θα μας γλυτώσει ?????

Κατά τα άλλα, με αυτά και με τα άλλα, το μόνο που δεν μας είπε η κυβέρνηση είναι να φωνάζουμε όλοι μαζί  ένα δοξαστικό σλόγκαν:

Εμπρός λοιπόν να φωνάξουμε όλοι μαζί:

οι τράπεζες, μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες.

 

ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ