ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ

Καλή η πρωτοβουλία αλλά θέλει ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ενημέρωση. Δίχως αυτό το δίπτυχο δυστυχώς …..βαλτώσαμε.

Από το 2012 ο Δήμος Κηφισιάς ήταν ο πρωτοπόρος, τώρα έρχονται άλλες 2 περιοχές του Δήμου Αθηνών, εντός του Ιουλίου, να τοποθετούν καφέ κάδους στην περιοχή Κυπριάδου και στο Γκάζι.

Θα γίνει διανομή σε κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ κάδων και βιοδιασπώμενες σακούλες για την χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων των τροφών εντός της κουζίνας. Οι καφέ κάδοι θα υποδέχονται τις βιοδιασπώμενες σακούλες και στην συνέχεια με ειδικό απορριμματοφόρο  θα μεταφέρονται στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης κομποστοποίησης του ΕΣΝΑ στα Άνω Λιόσια. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ανακυκλώνουμε το 95% των απορριμμάτων μας.

Το 40% αποτελούν τα υπολείμματα τροφών στους κάδους απορριμμάτων  και δημιουργούν και περιβαλλοντικά προβλήματα αντιθέτως το κομπόστ που θα παράγεται από την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων θα έχει θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο αφού θα χρησιμοποιηθεί  για την γονιμότητα του εδάφους.

Σκοπός είναι η σταδιακή επέκταση της διαλογής στην πηγή  των βιοαποβλήτων  σε ολόκληρο τον δήμο. Το πρόγραμμα BioWaste αποσκοπεί στην πρώτη πιλοτική διαλογή  των βιοαποβλήτων σε ειδικές περιοχές του Δήμου Αθηναίων και Κηφισιάς και την επεξεργασία  αυτών στη μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας  του ΕΣΝΑ.