ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ O ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 758                                             Αθήνα 31/07/2023

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή της εκτροπή της πολιτικής ζωής του τόπου εξαιτίας της απαράδεκτης και ανήθικης συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη Πατούλη σε βάρος της ηθικής υπόστασης των Ελλήνων Πολιτών θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας καταγγείλουμε την εγκληματική αδιαφορία του προαναφερόμενου Περιφερειάρχη, την οποία επέδειξε σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα:

ΑΜΙΑΝΤΟΣ

Το ΠΑΚΟΕ, το 2019, είχε πραγματοποιήσει μια έρευνα όπου διαπίστωσε ότι:

  1. Σε οκτακόσια (800) σχολεία υπήρχαν αίθουσες με πλάκες αμίαντου.
  2. Σε εκατόν ογδόντα (180) αίθουσες δικαστηρίων, η οροφή τους ήταν από αμίαντο.
  3. Σε οκτώ (8) υπουργεία υπάρχουν αίθουσες αμίαντου.
  4. Σε εκατόν τρεις (103) δημόσιους χώρους (στέγαστρα, υπόστεγα, γήπεδα κλειστά) με παράδειγμα το στέγαστρο στο λιμάνι της Πάτρας.

Τα στοιχεία, ειδικά για τα σχολεία εστάλησαν, στον Πατούλη, μαζί και μία πρόταση για ειδικότερη έρευνα σε κάθε σχολική μονάδα στην Αττική και απομάκρυνση του καρκινογόνου αμίαντου. Ο Πατούλης ουδέποτε ασχολήθηκε. Κύριε Πρωθυπουργέ το θέμα πρέπει να τεθεί άμεσα στον Υπουργό Παιδείας στη επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΡΕΜΑΤΑ

Ποδονίφτης

Από το 2019 το ΠΑΚΟΕ έχει κάνει ένα οδοιπορικό για τη ρύπανση στα ρέματα της Αττικής. Ειδικότερα το ΠΑΚΟΕ στο ρέμα του Ποδονίφτη έχει πραγματοποιήσει δειγματοληψίες και μετρήσεις και το 2019 και το 2020, ακόμα και προ ολίγων ημερών μέσα στον Ιούλιου. Το συμπέρασμα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ο Ποδονίφτης στα χρόνια του Πατούλη αναβαθμίστηκε σε νούμερο ένα εστία ρύπανσης και μόλυνσης, αλλά και γκέτο τοξικομανών και παιδεραστών.

Στο ρέμα Σαρανταπόταμου, το ΠΑΚΟΕ έχει καταγγείλει το θάνατο Πακιστανών εργατών, που δούλευαν σε καθεστώς «μαύρης εργασίας», στις πλημμύρες του 2017 και καταπλακώθηκαν από φερτά υλικά. Τα εν λόγω υλικά υπάρχουν ακόμα και παρά τις καταγγελίες μας και την πρότασή μας για έρευνες το 2021, ο Πατούλης ουδέποτε ασχολήθηκε.

Ομοίως για το ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, μαζί με τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλο, κατάφεραν το ακατόρθωτο να πάνε και άλλο πίσω τα έργα ανάπλασης έτσι ώστε να σταματήσει το υφιστάμενο χάλι. Ούτε γι’ αυτή τη καταγγελία ασχολήθηκε ο Πατούλης, όπως και σε άλλα ρέματα της Αττικής.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

Με τις πυρκαγιές στα καλοκαίρια του Πατούλη κάηκε ότι είχε απομείνει στην Αττική. Η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε και η Περιφέρεια του Πατούλη δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση για να συμβουλέψει τον κόσμο τι να κάνει τις δύσκολες ημέρες.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 

Φωτιά στην Μάνδρα

Η Περιφέρεια έχει και θεματικό  αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, έχει και πολιτική προστασία, έχει και χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Τα δάση και στις δύο περιοχές κατακάηκαν. Τι έκανε η Περιφέρεια στην πρόληψη; Τίποτα. Και στα χρόνια των πυρκαγιών επί Πατούλη γλιτώσαμε τα θύματα, λόγω της εγκατάστασης του 112 και των μηνυμάτων, που δεν είναι έργο Πατούλη. Ο τελευταίος πίσω στο 2021 παρουσίαζε μελέτες για το περιβάλλον, την προστασία του και από τις φωτιές με καλεσμένους και φανφάρες. Στην πράξη τίποτα δεν έγινε.  

ΜΕΤΡΟ

Το ΠΑΚΟΕ έχει κάνει επανειλημμένως μετρήσεις ποιότητας του αέρα στο ΜΕΤΡΟ και ειδικά στις πλατφόρμες επιβίβασης τα αιωρούμενα καρκινικά σωματεία ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια. Καταγγελίες έχουμε κάνει πολλές με τελευταία στις 24 Ιουλίου. Τι έκανε ο Πατούλης; Τίποτα. Όπως δεν έκανε τίποτα σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές του στον τομέα των μεταφορών.

ΝΕΡΑ

Τον περασμένο Απρίλιο το ΠΑΚΟΕ κατήγγειλε τη μόλυνση στα νερά ανθρώπινης κατανάλωσης στις περιοχές Καπανδρίτι, Κάλαμο, Αγ. Απόστολοι, Μαρκόπουλο, Νέα Παλάτια, Σκάλα Ωρωπού, Χαλκούτσι και Δήλεσι. Τι έκανε ο Πατούλης, στον οποίο η έφτασε η καταγγελία μας. Απολύτως τίποτα.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Χωματερή Φυλή

Πλήρης η αποτυχία του στο καίριο αυτό ζήτημα, αφού επί των ημερών του Πατούλη, αντί να προχωρήσει η ανακύκλωση η χωματερή της Φυλής έγινε η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

Κύριε Πρωθυπουργέ για όλα τα παραπάνω σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως για κάθε θέμα ξεχωριστά. Σήμερα κάνουμε ένα συγκεντρωτικό απολογισμό για τις παραλείψεις ενός επικίνδυνου πολιτικού που δεν είχε κανένα δικαίωμα την ώρα της θλίψης του ελληνικού λαού για την χώρα που καιγόταν και για τους νεκρούς πιλότους της, να διασκεδάζει κάνοντας επίδειξη χορευτικών ικανοτήτων. Από όλα τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι το περιβαλλοντικό κόστος είναι ανυπολόγιστο. Γι’ αυτό και το ΠΑΚΟΕ θα φωνάζει ότι η «Κλιματική Αλλαγή» δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά έχει ονοματεπώνυμο ευθυνών. Ένα από αυτά είναι: Γιώργος Πατούλης. Και σας τονίζουμε πως για όλα αυτά τα παραπάνω το ΠΑΚΟΕ είχε προτείνει στον Πατούλη λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ζημιών.

Κύριε Πρωθυπουργέ διαβάσαμε την απόφασή σας να δώσετε το χρίσμα υποψηφιότητάς στις Περιφερειακής εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Αυτό δεν θα είναι τίποτα. Γιατί το ΠΑΚΟΕ θα χορέψει τον Πατούλη στο ταψί. Στο ταψί της δικαιοσύνης για τις εγκληματικές του παραλείψεις, για να μην επιστρέψει στο μέλλον από την πίσω πόρτα στην πολιτική ζωή του τόπου.  

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.Κ.Ο.Ε