ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 755

ΑΘΗΝΑ 27-7-2023

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα δάση, σπίτι και επιχειρήσεις σε Λουτράκι, Μέγαρα, Μάνδρα και Τανάγρα. Μετά τη φωτιά ακολουθεί ο θανατηφόρος αέρας. Όπως θα διαπιστώσετε και στις μετρήσεις που πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ στις 20 Ιουλίου, δηλαδή, όταν ακόμα οι πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη, από τον Ασπρόπυργο έως και την Κόρινθο τα καρκινογόνα σωματίδια στον αέρα, ειδικά η φορμαλδεΰδης (HCHO), ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια.

Στο παρακάτω φωτογραφικό κολάζ θα δείτε πως εκείνες τις ημέρες, 18-20 Ιουλίου, οι πυρκαγιές μαίνονταν και έκαιγαν με μανία τα πάντα στο πέρασμά τους. Η Πολιτεία έστελνε μηνύματα εκκένωσης περιοχών, όπως στην Οινόη, οι πυροσβέστες έδιναν άνισες μάχες, πολίτες αναγκάζονταν να κοιμηθούν στις ταράτσες των καμένων σπιτιών τους. Στο Λουτράκι πάνω από 40 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

This image has an empty alt attribute; its file name is Polish_20230727_102515229.jpg

Το ΠΑΚΟΕ σας παρουσιάζει σήμερα με στοιχεία και αριθμούς το μεγάλο πρόβλημα του αέρα σε όλες τις περιοχές που γνώρισαν το μένος της πυρκαγιάς.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

This image has an empty alt attribute; its file name is map.jpg

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  • Φοράτε μάσκες Ε9-3 και να την αλλάζετε κάθε δύο ημέρες.
  • Να πίνετε πολλά υγρά, όχι παγωμένα.
  • Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο
  • Να κλείνετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου και τα παράθυρα στο σπίτι σας, ειδικά αν είστε κάτω από τα 500 μέτρα από τις περιοχές που κάηκαν.
  • Να τρώτε ελαφριά γεύματα, πολλές σαλάτες και φρούτα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ